weerbestendigheid


weerbestendigheid 1.0

het bestand zijn tegen het weer; het bestand zijn tegen de inwerking van het weer; het bestand zijn tegen de gevolgen van de heersende weersomstandigeheden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Weerbestendigheid…

is een eigenschap

 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het bestand zijn tegen het weer, tegen de weersomstandigheden

  Algemene voorbeelden


  Stormpannen zijn echte Belgische klassiekers. Door aanpassingen van het panmodel die de weerbestendigheid ten goede komen (o.a. dubbele kop- en enkele zijsluiting) nu in topvorm gebracht! De elegante ronding van de stormpan creëert een rustig lijnenspel op het dak.

  http://www.monierbelgium.be/producten/dakpannen/overzicht-alle-dakpannen/single/product/stormpan-postel-20.html

  De weerbestendigheid van de componenten en de UV-bestendige polypropylene behuizing maken de speakers zeer geschikt voor gebruik in de tuin, het zwembad, boten, etc.

  http://www.djstunter.nl/Webwinkel-Product-12289608/100.072-POWER-DYNAMICS-ISP4W-WEERBESTENDIGE-SPEAKER-SET-4-100W-WIT.html

  Met MONIER, toonaangevend producent van dakpannen, daksysteemcomponenten en isolatiesystemen, kon u altijd al zeker zijn van duurzaamheid en topkwaliteit. Dat bewijzen de productgarantie van 30 jaar op de pannen en de unieke systeemgarantie van 15 jaar op de weerbestendigheid van het dak al sinds jaar en dag.

  http://www.monierbelgium.be/nieuws/20-jaar-garantie-op-wakaflex-R.html

  De weersbestendigheid van luikdeksels hangt af van veel factoren, maar een van de belangrijkste punten is de compressiestatus van de gummi pakking.

  http://www.sdt.eu/index.php?page=products-hcuttaobcm-sdtsherlog-overview&hl=nl

  Polymethyl-methacrylaat (PMMA) is een transparant amorf polymeer. PMMA is veel beter bekend onder vele andere (merk)namen, zoals acrylaat, acrylglas, Plexiglas of Perspex. Het is zeer geschikt om glas te vervangen waar een hogere (impact)sterkte, lager gewicht en/of betere vormbaarheid gewenst zijn. Belangrijke toepassingen zijn dan ook in ruiten in de luchtvaart, veiligheidsglas, verlichtingsarmaturen, autoverlichting en lenzen. De weersbestendigheid van PMMA is erg goed, waardoor het uitstekend geschikt is voor buitentoepassingen met een lange levensduur.

  (onbekend)

  Combinatiemogelijkheden


  als object bij een werkwoord


  • (een goede, de juiste) weerbestendigheid hebben

  Er is een MS polymeer lijm ontwikkelt met als doel een PC ruit te bevestigen in een biocomposiet autodeur. Hierbij moet de formulatie adhesie vertonen op staal, biocomposiet en PC, 2MPa treksterkte halen en een goede weerbestendigheid hebben.

  https://my.groupt.be/gx/jurys/jurylidjuryseng.do;jsessionid=910ADA29E10ED8027841AB19C01FED43?jurylidid=8013,

  PV-systemen worden geïnstalleerd in de open lucht waardoor weersbestendigheid van het electrische deel van belang is. Het systeem moet de juiste IP-beschermingsgraad hebben en de juiste UV- en weerbestendigheid hebben.

  http://www.dezonnepaneelexpert.nl/montage-zonnepanelen-installatie/aansluiten-zonnepanelen-aansluiting-zonnepanelen/index.php

  met adjectief ervoor


  • een goede weerbestendigheid
  • een hoge weerbestendigheid
  • een maximale weerbestendigheid
  • een uitstekende weerbestendigheid

  Terra Silicon heeft een zeer goede weerbestendigheid en is gemakkelijk te verwerken.

  http://www.kroonpart.nl/muurverf-gesiliconiseerd-weerbestendig

  Teak is één van de hardste houtsoorten met een hoge weerbestendigheid, voor tuinmeubelen een niet te onderschatten voordeel.

  http://www.hoe-waar.be/tuin-onderhoud-tuinmeubelen-voor-lange-levensduur/

  Acrylics zijn leverbaar als primers en topcoatings en voor algemene toepassing. De topcoatings hebben een uitstekende weerbestendigheid.

  http://www.carboline.nl/index.php?page=produktinfo&version=NL

  De buitenjaloezieën in 50 mm lamellen zijn gemaakt van een speciale aluminium legering, ongekraald en behandeld met een speciale thermische behandeling. De lamellen zijn in kleur gecoat en gemoffeld voor een maximale weerbestendigheid.

  http://www.vereiken.com/3.0-7.html

  met bezittelijk voornaamwoord


  • zijn weerbestendigheid

  Sony heeft een nieuwe flitser voor haar alpha-series uitgebracht. De flitser kenmerkt zich door zijn weerbestendigheid, met stof- en waterbestendige afdichtingen.

  http://nl.fotovideo.nu/nieuws/22827/sony-introduceert-hvl-f43am-weerbestendige-flitser,

  met ander, nevengeschikt substantief


  • verouderingsbestendigheid en weerbestendigheid
  • waterbestendigheid en weerbestendigheid

  Zwakke kanten: De verouderings- en weersbestendigheid is slecht. Hiernaast is natuurrubber niet resistent tegen minerale oliën, ozon en zuurstof.

  http://www.vankempen-rubber.nl/NL/60/soorten-rubber.html

  Het afdichtingsmateriaal dat voor de herstelling van platte daken uit bitumen of asbest-cement wordt gebruikt, moet voldoen aan de allerhoogste eisen. Kemperol is een koudhardend onverzadigd polyesterhars, dat zich, afgezien van zijn uitstekende water- en weerbestendigheid, ook nog onderscheidt door zijn buitengewone elasticiteit.

  http://www.baeb.com/BAEB/kemperol/Teksten/Nederlands/kempernl.htm

  weerbestendigheid 2.0

  ( Gezegd van kleuren, kleurstoffen, verf, verfstoffen)
  het geen verandering van kleur ondergaan door de inwerking van weer; het niet van kleur veranderen onder invloed van het weer; kleurvastheid; weervastheid
  In toepassing op verf wel te onderscheiden, maar vaak moeilijk te scheiden van de betekenis 1.0.

  Semagram (extra betekenisinformatie)


  Weerbestendigheid…

  is een eigenschap

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het bestand zijn tegen kleurverandering onder invloed van het weer

   Algemene voorbeelden


   De JV400 SUV-serie zet nieuwe standaarden door de flexibiliteit van printen met solventinkten te combineren met de duurzaamheid van UV-drogende inkten. Hiermee produceert u gladde glossy prints. Het resultaat doet denken aan een coating, maar biedt de heldere kleuren die u verwacht van een solventprinter. Tel daarbij de hoge krasvastheid en weerbestendigheid van de prints en u hebt een printer die ontworpen is om zelfs aan de verwachtingen van uw meest veeleisende klanten te voldoen.

   http://www.spandex.com/NL/Apparatuur/Printers/Per_Producent/Mimaki/Mimaki_JV400/Mimaki_JV400_SUV.aspx

   Vijf jaar garantie. Bij huisdeurgrepen bedekt met PVD tegen corrosie, als er geen mechanische beschadigingen zijn. Op weersbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en tegen de vorming van scheuren op oppervlakken van deurpanelen.

   http://www.interproject.be/pages/producten-txt.php?c=1&p=2

   Tien jaar garantie. Op weersbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en tegen de vorming van scheuren op oppervlakken van witte raam- en deurprofielen uit kunststof, behalve scheuren in de voegen.

   http://www.interproject.be/pages/producten-txt.php?c=1&p=2

   Combinatiemogelijkheden


   met ander, nevengeschikt substantief


   • lichtechtheid en weerbestendigheid

   De kleur wordt met een rakel door een drukraam (de zeef) op de te bedrukken ondergrond aangebracht. Het hoge kleurgehalte waarborgt een goede lichtechtheid en weerbestendigheid. Bijkomstig voordeel is dat zeefdruk geen beperkingen kent wat betreft de dikte van het te bedrukken materiaal. Ook verbleken middels zeefdruk gefabriceerde materialen vrijwel niet door de zeer lage UV-gevoeligheid van de gebruikte inkt.

   http://www.zeefdrukkerije.demon.nl/zeefdruk.html