weermelding


weermelding 1.0

(meteorologie; wetenschap)

melding van de weersomstandigheden op een bepaalde plaats

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een weermelding…

is een melding

      Algemene voorbeelden


      Plaats van deze weermelding: Medemblik. De zon is onder en direct merk je dat het gaat afkoelen onder de onbewolkte hemel. Nu 2.6 graden bij een LD van 1035.8hPa.

      http://94.210.75.56/weerstation-wijk/non-cms/php/meldboek/index.php,

      Op veel plaatsen in Zuid-Limburg ligt vrijdagochtend meer dan 40 centimeter sneeuw. Dat meldde het KNMI op basis van een groot aantal weermeldingen uit de provincie.

      http://nieuws.canrinus.com/tag/aantal-weermeldingen/,

      Even m'n weermelding, de ochtend begon met een tamelijk strakke blauwe lucht, maar er komt verandering in. De bewolking komt eraan, en 'n beetje 'n zware. In de zon was het 22 graden en windstil. Dus wat het wordt vandaag, afwachten maar.

      http://www.hetweer.nl/weerfoto/15385/zonsopkomst.htm?page=5,

      Mijnheer de voorzitter, sedert 1 februari 1997 mag de Meteo Wing van de luchtmacht te Koksijde van de minister van Landsverdediging via de media geen informatie meer doorgeven aan het publiek. Dit betekent in hoofdzaak dat enerzijds de telefonische weermelding is weggevallen en dat anderzijds het beroemde dagelijkse praatje met de Meteo Wing van Koksijde op BRT 2, Studio West, is verdwenen.

      http://www.senate.be/www/webdriver?MItabObj=pdf&MIcolObj=pdf&MInamObj=pdfid&MItypeObj=application/pdf&MIvalObj=16780232,

      weermelding 2.0

      (neologisme)

      melding van bijzondere weersomstandigheden die maken dat sommige beroepsgroepen niet kunnen werken en dan in aanmerking komen voor een tijdelijke uitkering

      Betekenisbetrekking


      specialisering
      Specifiek 1.0 : 1.1

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een weermelding…

      is een melding

          Algemene voorbeelden


          Volgens Sociale Zaken blijkt uit het verleden dat vaak geruime tijd na de bijzondere weersomstandigheden met terugwerkende kracht nog WW-uitkeringen worden aangevraagd. In de periode oktober vorig jaar tot en met 17 maart hebben ongeveer 1500 bedrijven bij het UWV een zogenoemde weermelding gedaan wegens de vorst, voor in totaal 139.000 werknemers.

          http://www.fiscalistenonline.nl/artikel/1188,

          In de periode vanaf oktober 2009 tot en met 17 maart hebben circa 1500 bedrijven een zogenoemde weermelding gedaan bij UWV, voor in totaal 139 000 werknemers. Een weermelding is te beschouwen als een vooraankondiging van een WW-aanvraag. Na 1 februari 2010 zijn 29 000 weermeldingen gedaan.

          https://zoek.officielebekendmakingen.nl/dossier/29544/kst-29544-240?resultIndex=56&sorttype=1&sortorder=4,

          Etymologie


          Aard herkomst inheems woord
          Vroegste datering 2010