wegwedstrijd


wegwedstrijd 1.0

wielrenwedstrijd, skeelerwedstrijd, skatewedstrijd of atletiekwedstrijd op de weg

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een wegwedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   Steven Rooks, Eddy Bouwmans en Maarten den Bakker zijn door bondscoach Gerrie Knetemann toegevoegd aan de selectie voor de individuele wegwedstrijd bij de wereldkampioenschappen wielrennen in Italië.

   NRC,

   Bij voorkeur reed ik mijn herfstprijzen in België, men gaat daar langer door met wegwedstrijden dan in Nederland, de parkoersen zijn er langer en avontuurlijker en de plaatsnamen, Glabbeek, Geetbets, Hoxem, Munkzwalm, Baardegem, beloofden op de een of andere manier meer slijk en strijd dan Bilthoven.

   43 Wielerverhalen, Tim Krabbé,

   De vrouwenploeg van bondscoach Frank van Diepen, die zowel in baan- als wegwedstrijden uitkomt, bestaat dit jaar uit: Marion Borst [...], Leontien van Moorsel [...], Daniëlle Overgaag en Elsbeth Vink.

   Meppeler Courant,

   Ik las de tijdens de Tour uitgekomen 'Tina Topstrip' no. 52, getiteld Achter het stille gordijn. Het gaat daarin over wielrennende meisjes. Bij hun baanwedstrijden zijn hun fletsen voorzien van remmen én van bidons, die dan ook nog op het stuur gemonteerd zijn. Een wegwedstrijd komt ook in het boek voor - die rijden ze op fietsen zónder remmen en zónder bidons.

   43 Wielerverhalen, Tim Krabbé,

   De 20-jarige atlete liep een wegwedstrijd een tijd van 15 minuten en 5 seconden.

   NRC,

   Omdat de starts van wegwedstrijden zo massaal zijn, wist de recreatieve loper tot voor kort nooit precies wat zijn eindtijd was.

   NRC,

   Rominger en Zülle starten zowel in de wegwedstrijd als in de tijdrit.

   De Standaard,