welmenende


welmenende 1.0

iemand die goede bedoelingen heeft; iemand die het beste voor heeft met iemand of iets; iemand die welmenend is; oprecht, welwillend persoon

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een welmenende…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft goede bedoelingen; heeft het beste voor met iemand of iets

    Algemene voorbeelden


    De welmenenden dachten natuurlijk altijd dat onze welvaart en vooruitgang door de Almachtige was gegeven, en wel op 22 september 1949 om drie uur 's middags precies! Gelukkig worden de welmenenden hier keihard aangepakt. Zij dienen te leren dat al het goed op deze wereld door de babyboomers geschapen is.

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/05/dirk-maxeiner-over-duurzaamheid,

    'De welmenenden mogen relativeren wat ze willen, jaja, we weten het wel, dit is geen oorlog tegen moslims, maar tegen terroristen, toch was dat etiket er in de praktijk weer. Vies hoor. Zoals die bedrijven die vroegen om hen geen Marokkaanse poetsvrouwen meer te sturen.'

    http://users.khbo.be/lodew/Integratiebeleid.html,

    Je leert wél de eeuwige criticasters, de jaloersen en de welmenenden van mekaar te onderscheiden en de feedback te sorteren naargelang de personen van wie ze komt.

    http://blog.seniorennet.be/bewust_zijn/archief.php?ID=845872,

    De wereld huilt, Bach is een beek van ingehouden deernis. De strijkers vormen een stoet van ontgoochelde welmenenden. Steeds opnieuw en steeds opnieuw en door elkaar en uiteindelijk weer samen spelen ze een ingetogen wijs die verschrikkelijk mooi is. Het is een fuga. Een vlucht, zo beeld ik mij in.

    De Standaard,