wereldbekerwedstrijd


wereldbekerwedstrijd 1.0

internationale wedstrijd waarbij de deelnemers spelen om de wereldbeker te winnen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een wereldbekerwedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   De K4 voldeed dit weekeinde tijdens wereldbekerwedstrijden in Poznan (Pol) aan de eisen voor een WK-start.

   Meppeler Courant,

   Adri van der Poel was Italianen en Fransen te vlug af in de zevende en laatste wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Bretonse Pontchâteau.

   De Standaard,

   Het was de zesde keer dat twee skiesters de overwinning in een wereldbekerwedstrijd deelden.

   De Standaard,

   Twee dagen na zijn goede optreden in de wereldbekerwedstrijd in Den Bosch toonde Albert Zoer op een geheel ander niveau zijn kunnen.

   Meppeler Courant,

   'Ik heb een grote erelijst, ben Europees en wereldkampioen, heb in 1992 nog de wereldbekerwedstrijd in Oosterhout gewonnen', verklaart het voormalig BWA-lid zijn hoge eisen.

   Meppeler Courant,

   Bart Veldkamp, de Nederlander die met een Belgische licentie deelneemt aan de wereldbekerwedstrijden schaatsen op de lange baan, heeft zijn eerste wereldbekerpunten binnen.

   De Standaard,

   Kanovaarders uit 24 landen namen aan de wereldbekerwedstrijden deel.

   Meppeler Courant,

   Amy van Dyken heeft gisteren bij de wereldbekerwedstrijden in de Finse plaats Espoo het wereldrecord op de 50 meter vlinderslag (kortebaan) verbeterd.

   NRC,

   De prachtige zege van Andrei Tchmil in Milaan-San Remo, zijn knap werk in de andere wereldbekerwedstrijden dat resulteerde in de eindzege in dit prestigieus regelmatigheidscriterium én de mooie prestatie van o.m. Kurt Van de Wouwer en Mario Aerts in de Ronde van Frankrijk zorgden voor een forse return op het vlak van visibiliteit en illustreerden nogmaals treffend de centrale positie van de Nationale Loterij in het Belgische wielrennen, tot nader order volkssport nummer 1 in onze contreien.

   http://www.loterie-nationale.be

   Om de smalle roeitop het hele jaar door te concentreren op dezelfde evenementen - en in de hoop publiek, sponsors en televisie te interesseren - heeft de wereldroeibond (FISA) vanaf 1990 de wereldbekerwedstrijden in het leven geroepen.

   NRC,