wereldwinkel


wereldwinkel 1.0

winkel die producten zoals levensmiddelen en ambachtelijke waren uit ontwikkelingslanden verkoopt met een faire winstmarge voor de kleine, plaatselijke producent; winkel voor derdewereldproducten

Semagram


Een wereldwinkel…

is een winkel; is een bedrijf

  • [Organisatie of instelling] maakt deel uit van een internationaal uitgebouwd winkelnetwerk
  • [Functie] beoogt een faire prijs te verkrijgen voor de kleine, plaatselijke producent in ontwikkelingslanden
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is sociaal geëngageerd naar mens en milieu
  • [Activiteit of handeling] biedt te koop aan
  • [Belanghebbende of begunstigde] verkoopt aan de particuliere klant
  • [Object betroffen] verkoopt producten zoals levensmiddelen en ambachtelijke waren uit ontwikkelingslanden

Hoofdsemagram: winkel


Algemene voorbeelden


De wereldwinkels verkopen originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.

http://www.wereldwinkelslimburg.nl/

De Wereldwinkel is een bijzondere cadeauwinkel waar producten gekocht kunnen worden uit niet-westerse culturen. Bij de Wereldwinkel koop je lieve knuffels uit Sri Lanka en trendy sieraden uit India. Maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen. (H)eerlijke levensmiddelen zoals koffie, thee, cacao, sauzen, chutneys en wijn worden ook verkocht bij de Wereldwinkel. Naast de verkoop in de winkel verkopen wij ook buiten de winkel. Hierbij kan gedacht worden aan de verkoop van koffie, thee, relatiegeschenken en kerstpakketten aan bedrijven.

http://www.wereldwinkelgroningen.nl/

In september voeren alle 3.000 Wereldwinkels in vijftien Europese landen de consumentenactie 'Europa open voor eerlijke koffie'.

Meppeler Courant,

De wereldwinkel is iedere zondag geopend na de dienst en verkoopt "eerlijke" producten uit Derde-Wereldlanden. Chocola, honing, koffie, thee en rode of witte wijn kunt u daar kopen. Een bescheiden bijdrage aan de onafhankelijkheid van de producenten.

http://www.xs4all.nl/~domiweb/

Woordfamilie


Als deel van een afleiding