werkarm


werkarm 1.0

((vooral) in Suriname)

organisatie of afdeling die andere organisaties of afdelingen ondersteunt bij het uitvoeren van hun taken; ondersteunende organisatie of afdeling

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een werkarm…

is een organisatie

  • [Functie] dient om andere organisaties of afdelingen te ondersteunen bij het uitvoeren van hun taken

    Algemene voorbeelden


    Het orgaan zal gevraagd en ongevraagd adviezen geven aan de regering. "Het is van belang dat er regelmatig overleg plaatsvindt tussen de werkarm en de minister en zijn staf."

    De Ware Tijd,

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • geen werkarm hebben

    De directeur van de Stichting Gebouwd Erfgoed zegt dat Sardjoe niet bij de eerste sloopwerkzaamheden gemeld is omdat de SGES geen werkarm in het veld heeft.

    De Ware Tijd,

    met adjectief ervoor


    • de belangrijkste werkarm

    De Stichting Toerisme Suriname (STS) is de belangrijkste werkarm van het ministerie ter ondersteuning van de uitvoering van het beleid, waarbinnen de private sector een essentiële rol vervult.

    Starnieuws,

    • de economische werkarm

    Suriname blijft ook in 2013 in de kopgroep voor wat betreft economische groei onder Caribische landen. Het land zal groeien met 4,7 procent vergeleken met 3,8 procent dit jaar. Dit voorspelt de economische werkarm van de Verenigde Naties (Eclac).

    De Ware Tijd,

    • een lokale werkarm
    • de regionale werkarm

    YABT is een lokale werkarm van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, die dan ook mede verantwoordelijk is voor de organisatie van de workshop.

    De Ware Tijd,

    Twintig jongeren hebben zich aangesloten bij de regionale werkarm van de YGL, de Global Shapers.

    De Ware Tijd,

    • een presidentiële werkarm

    Melvin Linscheer, hoofd van het Bureau voor Nationale Veiligheid (BNV), heeft begrip voor de kritiek die geleverd wordt op deze presidentiële werkarm.

    De Ware Tijd,

    met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


    • een controlerende werkarm

    "Wij hebben ook binnenkort een vergadering met de leiding van de ECD waarbij zij instructies zullen krijgen om beter naar tevredenheid te functioneren naar de samenleving toe", voegt Miskin eraan toe. Hij kan ook vanaf 2011 rekenen op haar controlerende werkarm voor adviezen voor het verstrekken van bedrijfsvergunningen. "De ECD doet veel veld onderzoek in de buurten waar men vergunningen aanvragen om bedrijfsactiviteiten te kunnen ontplooien. In 2011 zijn duizend adviezen uitgebracht", weet de bewindsman.

    De Ware Tijd,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • (de, een) werkarm van iets

    De SAO bestaat dertig jaar en gaat naar verschillende districten om jongeren informatie te geven. Deze stichting is een werkarm van het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM).

    Starnieuws,

    Het SBC is een werkarm van het Suriname Business Forum (SBF), een platform van het bedrijfsleven en de overheid.

    Starnieuws,

    De werkgroep wordt geadviseerd door de IFC (International Finance Cooperation, een werkarm van de World Bank).

    Starnieuws,

    De Cicad is een werkarm van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).

    De Ware Tijd,

    Currie vindt dat de tarieven juist fors zijn gedaald, en dat Telesur bij uitstek de werkarm van de regering is om de ICT-ontwikkeling een impuls te geven.

    De Ware Tijd,

    in voorzetselgroep


    • het bestuur van de werkarm

    De primaire taak van IACD is het bevorderen, coördineren, managen en faciliteren van planning en uitvoering van OAS-programma's. Ook projecten en activiteiten over ontwikkelingssamenwerking binnen het raamwerk van het OAS handvest, worden door de IACD uitgevoerd. In het bestuur van de werkarm hebben negen van de 33 lidstaten van de OAS zitting.

    Starnieuws,

    • deel uitmaken van een werkarm

    Naast hem en Karg maken verder Sandra Roozer (penningmeester), Ulrich Korte (logistiek), Diana Dulder (secretaris) en Carlos Lo Fo Wong (wedstrijdleiding) deel uit van de werkarm van de Suvobo. Elk lid heeft weer een eigen commissie onder zich.

    De Ware Tijd,

    met eigennaam


    In 2004 heeft de werkarm Education for All van de Verenigde Naties in de Salamanca verklaring een standpunt ingenomen dat kinderen ongeacht hun fysieke, psychische, emotionele of welke andere beperking dan ook, geaccommodeerd moeten worden op een normale school.

    De Ware Tijd,

    voorafgegaan door als


    • als werkarm

    Voorts worden studenten die moeten afstuderen in staat gesteld informatie te verzamelen met de universiteit als werkarm.

    De Ware Tijd,

    • als werkarm van iets

    Vanavond is er een Idul Fitre-optocht met praalwagens. Het regionaal bestuur van Lelydorp en omgeving als werkarm van de Surinaamse Islamitische Stichting (SIS), heeft hiervoor speciaal een commissie ingesteld.

    De Ware Tijd,

    Een vertegenwoordiger van de Nou van Antigua, die in de begin jaren 90 werd opgericht, vertelt aan de krant dat hun voornaamste taak is om als werkarm van de overheid alle activiteiten die vallen onder het MP uit te voeren.

    De Ware Tijd,