wijnbeurs


wijnbeurs 1.0

beurs waarbij wijnproducenten en vertegenwoordigers van wijnhandelbedrijven hun producten voorstellen en te koop aanbieden

Semagram


Een wijnbeurs…

is een beurs; is een gelegenheid

 • [Functie] dient om wijnen voor te stellen en te verkopen
 • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor de verkopers en kopers van wijnen

  Algemene voorbeelden


  Als vinoloog moet je up to date blijven. Je gaat naar een wijnbeurs en maakt nieuwe contacten. Je probeert afspraken te maken met de wijnboeren. Maar ook vooral veel lekkere wijnen proeven.

  http://lafranceaulimbourg.nl/naar-de-wijnbeurs,

  De VVV-Tessenderlo organiseert haar eerste wijnbeurs met als gastland Italië. Italiaanse wijnen en gerechten worden geserveerd, waarbij een gamma deegwaren en pasta's de dienst uitmaken. Daarnaast is er een uitgebreide keuze aan wijnen uit een twintigtal landen.

  http://www.vvvtessenderlo.be/index.htm

  Welke internationale wijnbeurs valt absoluut niet te missen [...]. Vinexpo is en blijft tot nader order de grootste wijnbeurs ter wereld (alhoewel ProWein in Düsseldorf langzaam maar zeker Vinexpo op de hielen zit). Actueel telt Vinexpo meer dan 2.500 wijnstands, is de volledige tentoonstellingsruimte compleet volgeboekt en dat betekent dat je maar liefst (te voet!) 1,2 km moet overbruggen om van het ene uiterste punt naar het andere te geraken.

  http://www.underthecork.be/nl/community/archief/okt_02_art2.html,

  Onze wijnen zijn niet alleen beoordeeld en voorzien van proefnotities door de Nederlandse vinologen, maar zijn inmiddels ook tijdens verschillende wijnbeurzen en evenementen gekozen als de beste.

  http://www.wijnimportnelis.nl/