wijngilde


wijngilde 1.0

gilde, vereniging van wijnliefhebbers die wijn maken en evenementen in verband met wijn organiseren zoals proeverijen en informatieve bijeenkomsten

Semagram


Een wijngilde…

is een gilde; is een vereniging

 • [Leden] bestaat uit wijnliefhebbers
 • [Activiteit of handeling] maakt uit liefhebberij wijn en organiseert evenementen in verband met wijn zoals proeverijen en informatieve bijeenkomsten

  Hoofdsemagram: gilde


  Algemene voorbeelden


  Het heeft veel voordelen om zich aan te sluiten bij een wijngilde waar de gildeleden op de gildeavonden onder het genot van eigen wijnen ervaringen kunnen uitwisselen.

  http://home.hetnet.nl/~grvwijk/index.html

  Wat heeft het wijngilde u zoal te bieden. Elk jaar 9 heel gezellige bijeenkomsten waarvan: 1 zaterdag een excursie; 1 avond met een wijnkeuren van wijnen van gildeleden [...]; diverse leerzame avonden; gebruik van grote wijnmakersbenodigdheden als wijnpers, kneuzer, ontsteler, kooktoestel enz. (tegen geringe vergoeding).

  http://www.betuwewijn.nl/gdoel.html

  In 1978 werd in het Maasland mede onder impuls van de Vereniging voor Amateur Wijnmakers (V.A.W.) door een groepje bezielers de eerste wijngilde opgericht. De bedoeling van de wijngilde was het overtollige en lekkere fruit uit de streek te verwerken tot een gezonde drank en zodoende de leden aan te zetten tot het beoefenen van een creatieve hobby.

  http://www.huizetimmermans.be/Historiek/historiek.html