wildplakken


wildplakken 1.0

zonder vergunning op allerlei willekeurige plaatsen aanplakbiljetten en affiches opplakken of aanplakken; ongeoorloofd affiches aanplakken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Wildplakken…

is plakken; is een handeling

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het ongeoorloofd en zonder vergunning aanplakken of opplakken van aanplakbiljetten of affiches op allerlei willekeurige plaatsen

    Hoofdsemagram: plakken


    Algemene voorbeelden


    De Vlaamse stad Gent heeft een opmerkelijke manier gevonden om illegale affiches voor evenementen te bestrijden. Burgemeester Daniël Termont laat de affiches beplakken met de stroken 'afgelast' of 'nieuwe datum'. "Met deze actie hopen we dat de organisatoren heel veel telefoontjes en opmerkingen krijgen van mensen die naar hun evenement willen komen. Hopelijk zullen ze dan begrijpen dat we wildplakken niet langer kunnen aanvaarden", zegt Sandra Rottiers, de coördinerende ambtenaar.

    http://www.nabbnet.nl/slimme-maatregel-tegen-wildplakken/,

    Op dinsdagochtend 29 maart gaat een aantal Arnhemse Meisjes wildplakken voor War Child. Zij plakken posters van Loesje met de slogan 'Bewaar de vrede niet, deel hem uit'. Per poster gaat € 100,- naar War Child. De plakactie is het startsein voor het project 3DX3.

    http://www.sintmartensonsbeekkwartier.nl/nieuws/wildplakken-war-child,

    Als het aan CDA-raadslid Frank van de Kerkhof ligt, zien drie rioolgemalen in Asten er vanaf 2012 een stuk beter uit. In de raadsvergadering van maandag diende hij een initiatiefvoorstel in om drie van zulke kasten van een speciale coating te voorzien tegen wildplakken en graffiti.

    http://www.ed.nl/regio/deurne-asten-someren/8854962/Geen-kans-meer-voor-wildplakken-in-Asten.ece,

    In verkiezingstijd wordt door alle politieke partijen naar hartenlust wildgeplakt. De gemeente 'gedoogt' dat in het algemeen, omdat alle politieke partijen er aan meedoen, dus met het gedoogbeleid zijn gebaat. Veelal gaat het enthousiasme van de politieke aanhang zo ver, dat zelfs over affiches van politieke concurrenten wordt heengeplakt.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Wildplakken

    Logo van Groene Buren Net prijkt nu op een paar duizend stickers. Het blijft een paradox dat je de buurt al wildplakkend "verontreinigt" om hem duurzamer te krijgen (maar de sticker heeft ook iets heel vriendelijks).

    http://www.mijnco2spoor.nl/index.php?section=6&page=37&option=view&newsletter_id=42,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding