wildplasser


wildplasser 1.0

iemand die buiten, in de open lucht plast; iemand die 'in het wild' plast; iemand die plast op een plaats waar dat officieel verboden is, te weten in de buitenlucht; iemand die plast waar dat niet mag, te weten buiten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een wildplasser…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is strafbaar
  • [Activiteit of handeling] plast buiten, in de openlucht; plast 'in het wild'
  • [Waardering] wordt niet gewaardeerd als hij op straat of in een portiek plast

    Algemene voorbeelden


    Een raadslid van de Tilburgse Volkspartij (TVP) heeft een wildplasser in een fontein geduwd. Dat meldt het Brabants Dagblad. Een aantal deelnemers van de Tilburgse introductieweek stond in een fontein voor het gemeentekantoor te plassen, tot ergernis van enkele mensen op een nabijgelegen terras en leden van de TVP-fractie. Volgens woordvoerder Loes Dielissen van TVP werden de (aankomende) studenten eerst gewaarschuwd. Toen ze daar niet op reageerden, belandde een van hen in de zojuist volgeplaste fontein.

    http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2011/08/raadslid-gooit-wildplasser-in-water,

    Een 45-jarige man en zijn 18-jarige zoon zijn woensdagavond neergeschoten in de Oleanderstraat in Rotterdam-Zuid. Beiden raakten gewond aan hun bovenlichaam [...]. De vader sprak woensdagavond een man aan die tegen een gevel stond te plassen. Daarop ontstond onenigheid tussen de 45-jarige man en een groepje mensen die bij de wildplasser hoorden. De zoon kwam zijn vader te hulp en een persoon uit de groep schoot op vader en zoon.

    http://www.nu.nl/binnenland/2315322/vader-en-zoon-gewond-berispen-wildplasser.html,