windmolenpark


windmolenpark 1.0

verzameling windmolens of windturbines op een bepaalde locatie, bedoeld om windenergie op te wekken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een windmolenpark…

is een verzameling

  • [Samenstelling] bestaat uit een verzameling windmolens of windturbines
  • [Doel of bestemming] is opgezet om windenergie op te wekken

    Algemene voorbeelden


    Al met al waren de heren van Windmaster zeer optimistisch over de toekomst. Na hun interessante betoog reden we naar het windmolenpark om te kijken hoe de molens er van dichtbij uitzien. Naar mijn mening ziet zo'n rij van 50 windmolens er een stuk charmanter uit dan bijvoorbeeld een kerncentrale met een gigantische koeltoren.

    http://www-pe.wbmt.tudelft.nl/ev/steg4a.html#redactioneel,

    Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet maximaal gebruik moeten maken van de zonne-energie. Het betekent echter wel dat we de kop in het zand steken als we geloven dat dat voldoende zal zijn. Het betekent dus ook dat we niet om de windenergie heen kunnen, tenzij we kernenergie prefereren of tenzij we een aanzienlijke welvaartsdaling willen accepteren. U zegt het maar, maar voor mij is de keus niet zo moeilijk. Het betekent bovendien dat we niet kunnen volstaan met slechts hier en daar een windmolenpark.

    http://www.heinzeevalking.nl/

    Bij een bepaalde windsnelheid levert de ene molen meer energie dan de andere molen, hoewel de molens precies gelijk zijn. Omdat de wind nooit overal gelijk is. Maar in de winter halen windmolenparken met dezelfde windsnelheid gemiddeld een iets hogere productie.

    De Standaard,

    De aanleg van een windmolenpark op een bedrijventerrein ontbreekt niet als onderzoeksonderwerp.

    http://www.milieumagazine.nl/,

    Combinatiemogelijkheden


    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: in

    • een windmolenpark in zee

    De procedures voor de plaatsing van windmolens worden vereenvoudigd. Uiterlijk in 2004 komt er minimaal een windmolenpark in zee.

    Haarlems Dagblad,

    Voorzetsel: op

    • windmolenparken op zee

    Het betekent bovendien dat we niet kunnen volstaan met slechts hier en daar een windmolenpark. Dat blijft echt teveel gerommel in de marge. Ook de windmolenparken op zee bieden geen soelaas i.v.m. de enorm hoge kosten.

    http://www.heinzeevalking.nl/