windowshopper


windowshopper 1.0

iemand die winkeletalages bekijkt, zonder bij een winkel naar binnen te gaan en iets te kopen; iemand die windowshopt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een windowshopper…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] bekijkt winkeletalages, zonder dat hij in een winkel naar binnen gaat om iets te kopen
  • [Onderscheid of tegenstelling] koopt, in tegenstelling tot andere winkelende mensen of ''shoppers'', niets omdat hij alleen in etalages kijkt

    Algemene voorbeelden


    De adidas NEO store in Nürnberg (Duitsland) heeft een interactieve etalage geopend waar windowshoppers met hun smartphones door de laatste mode van adidas kunnen bladeren, modellen aan kunnen kleden en producten toevoegen aan hun mobiele winkelwagen om vervolgens aan te schaffen. De nieuwe storefront is dus een volledig functionerende virtuele winkel. Windowshoppers interacteren met de etalage door het aanraken van hotspots op het glas. Door de modellen de meest vreemde poses aan te laten nemen is er ook een hoge fun-factor.

    http://www.crossmarks.nl/blog/?cat=8,

    Mensen onder de 35 beschrijven zichzelf, zowel online als in fysieke winkels, vaker als gemakskoper of trendkoper. Nederlanders van 65 jaar en ouder vertonen het vaakst de meeste overeenkomst met de windowshopper. Deze vind je vaker in winkelstraten dan online.

    http://www.marketingfacts.nl/berichten/ervaringen-van-online-shoppers,

    Door weten wat elk channel bijdraagt aan de oriëntatie van een potentiële klant (consumer journey) kan de communicatie en het bereik nog meer geoptimaliseerd worden teneinde meer conversie te behalen. Windowshoppers zijn vaak niet direct interessant als er wordt gestuurd op ROI, maar het inzicht waarom het windowshoppers zijn en wanneer deze om te zetten zijn naar kopers wel.

    http://www.keep-in-mind.info/2011/03/17/quisma-specialist-in-performance-based-marketing/,

    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2000
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal window-shopper
    Betekenis in brontaal idem