winkeliersvereniging


winkeliersvereniging 1.0

vereniging van personen die als beroep het winkelierschap uitoefenen en gezamenlijk opkomen voor hun belangen; belangenvereniging van winkeliers; ook: de gezamenlijke leden van zo'n vereniging

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een winkeliersvereniging…

is een vereniging

  • [Leden] betreft de plaatselijke winkeliers
  • [Functie] verdedigt de belangen van winkeliers, organiseert sfeerverhogende evenementen die de omzet van de plaatselijke middenstand verhogen zoals braderieën, wedstrijden, intochten e.d.

    Algemene voorbeelden


    De Noordwolde-night sluit aan op de braderie die vandaag vanaf twee uur in het dorp wordt gehouden en waarvan de organisatie in handen is van de winkeliersvereniging.

    Meppeler Courant,

    De snerpende kou werd zaterdagmiddag getrotseerd om Sinterklaas massaal te begroeten. De intocht, georganiseerd door de winkeliersvereniging De Grote Trek, was een enerverend spektakel.

    Meppeler Courant,

    GroenLinks heeft met deze motie gezorgd dat het stadsdeel alleen nog bijdragen levert aan kerstverlichting van de winkeliersvereniging als dit de energiebesparende led-verlichting is.

    http://amsterdamoudwest.groenlinks.nl/nieuws/2009/03/11/raad-neemt-moties-groenlinks-aan,

    Op last van de winkeliersvereniging is onlangs een aantal bankjes in het overdekte winkelcentrum Schalkwijk verwijderd [...]. De zitjes zouden, tot ergernis van een aantal winkeliers, troepmakende hangjongeren aantrekken.

    Haarlems Dagblad,