wonderboy


wonderboy 1.0

zeer getalenteerde jongen of man; modern, mannelijk wonderkind

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een wonderboy…

is een persoon

  • [Geslacht] is een jongen of man

    Algemene voorbeelden


    In het programma over Indonesië bijvoorbeeld vroeg hij van deze muzikale wonderboy, die alles kon, een soort krontjongmelodie, die hij zelf met aan zijn keyboard ontleende gamelanklanken doorspekte.

    Een soort Engeland, Robert Anker,

    Jobs bouwde met boezemvriend Steve Wozniak de eerste Apple-computer in 1976 en wordt door vriend en vijand in de computerindustrie bestempeld als visionair en wonderboy.

    De Standaard,

    Samen met Roger-Yves Bost (Le Vondéen), Rodrigo Pessoa (Punjab) en Willy Melliger (Calvaro) bleven ze foutloos in het basisparkoers en wie momenteel King Darco meeneemt naar een herkansing op krono, weet dat de Limburger met deze achtjarige 'wonderboy' bij de prijsuitreiking niet ver uit de buurt is.

    De Standaard,

    Op tijdritten die korter zijn dan dertig kilometer, doet de wonderboy niet veel onder voor maestro Miguel Indurain, op langere afstanden komt hij nog tekort.

    NRC,

    Deze wonderboy las als een volleerd warhoofd hakkelend zijn doorwrochte volzinnen voor.

    http://www.nederlandsgesprekcentrum.nl/

    Voorts is er nog een gesprek met Kenneth Branagh, de Britse wonderboy van teater en kinema, over zijn nieuwste film In the Bleak Midwinter.

    De Standaard,

    Dit gezamenlijke optreden van een wonderboy van de cello en een wonderkind van de dans – een spektakelstuk van de eerste orde – vormt een bijzonder cadeau voor deze jubileumeditie van het Holland Dance Festival.

    http://hollanddance.plant.nl/hdf192.php

    Maar als iemand bewust voeding geeft aan zijn imago als wonderjongen en feiten verzwijgt dan wel onterechte claims doet over behaalde 'successen' wordt dit wel degelijk relevant! Het is toch te gek voor woorden dat de wonderboy niet eens in staat was het VWO te doen?

    http://www.nrcombudsman.nl/artikel/445/falende-philip-was-te-dom-voor-vwo-en-insead.html,

    Combinatiemogelijkheden


    met eigennaam


    • wonderboy David Garrett
    • wonderboy Herman de Coninck
    • wonderboy Jeff Koons

    Vanavond staat de Duitse wonderboy David Garrett voor de eerste maal op het podium in België.

    De Standaard,

    Het failliet van de stille generatie versus wonderboy Herman de Coninck.

    Paul van Ostaijens 'dynamiese' en Theo van Doesburgs 'dynamo-elektrische' esthetica; Belle en het beest; De Brakke Hond 15, Frank Hellemans,

    De Amerikaanse wonderboy Jeff Koons, een late adept van Andy Warhol, pakt het zelfs bijzonder speels aan.

    De Standaard,

    met adjectief ervoor


    • een 24-jarige wonderboy
    • een Amerikaanse wonderboy
    • een financiële wonderboy
    • een lokale wonderboy
    • een muzikale wonderboy
    • een zakelijke wonderboy

    Meteen begon het gevecht tussen de grote platenmaatschappijen om de 24-jarige muzikale wonderboy in te lijven, een strijd die door Universal Music werd gewonnen.

    http://www.northseajazz.com/nl/concert/2004/1678/jamie_cullum.aspx,

    Talrijk moeten ze zijn, de tennisfans die met weemoed terugdenken aan de tijd dat de Amerikaanse wonderboy John McEnroe om de haverklap een scheidsrechter de huid volschold.

    De Standaard,

    Sinds vorig jaar woont de financiële wonderboy met zijn vrouw, zoon en dochter in Parijs.

    De Standaard,

    Ditmaal gaat het niet meer om Olympic Marseille en de "gekochte" match met Valenciennes, maar om Tapies stijl van bedrijfsleiding in de dagen toen de omhooggeklommen volksjongen als zakelijke wonderboy gold.

    De Standaard,

    In mijn omgeving kan ik beleven hoe met de steun van plaatselijke mandatarissen een lokale wonderboy in een woonzone en zonder enige bouw- of milieuvergunning een oude villa tot een "gezondheids- en relaxatiecentrum" kan ombouwen, dat in werkelijkheid niets anders blijkt te zijn dan een vooral jongeren wervend homocentrum.

    De Standaard,

    Agassi verloor in de halve eindstrijd van Sampras. Al vond de excentrieke Amerikaan dat hij vooral door arbiter Berger was verslagen. De Duitser herriep enkele beoordelingen van de lijnrechters, die inderdaad voornamelijk in het nadeel van Agassi uitpakten. De 24-jarige 'wonderboy', die onlangs verklaarde een stuk rustiger te zijn geworden, ging verschrikkelijk te keer.

    Meppeler Courant,

    Vaste verbindingen