woon-zorgzone


woon-zorgzone 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting; gezondheid, geneeskunde en zorg; neologisme)

locatie, meestal een gedeelte van een wijk, waarin vooral bejaarden of andere mensen met een zorgindicatie min of meer zelfstandig wonen en desgewenst gebruikmaken van zorgvoorzieningen en servicevoorzieningen die in die zone volop beschikbaar zijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een woon-zorgzone…

is een zone; is een gebied

  • [Functie] wordt gebruikt om er min of meer zelfstandig te wonen en om er zorg en service te ontvangen
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt vooral bewoond en gebruikt door bejaarden en andere mensen met een zorgindicatie, bv. mensen met een beperking

    Hoofdsemagram: zone


    Algemene voorbeelden


    Een woon-zorgzone is een gewone doorsneewijk, waarin ook goede voorzieningen zijn getroffen voor wonen met zorg. Bijvoorbeeld doordat er aangepaste woningen en wijkzorgcentra zijn. De nadruk ligt in een woon-zorgzone dus meer op wonen. Maar u kunt wel alle zorg die u nodig heeft direct om de hoek ontvangen.

    http://www.zorgkantoor-zorgenzekerheid.nl/ik_wil_zorg/verplegingenverzorging/woonzorg

    De Nije Veste (2700 m²) ligt in het centrum van Nijkerk en is onderdeel van woon-zorgzone Oranjelaan, die afgelopen jaren in het centrum van Nijkerk is ontwikkeld en gerealiseerd door WSN. Deze woon-zorgzone bestaat uit 75 seniorenappartementen (sociale huur en vrije sector), petit café Prins Heerlijk (een centrum voor werk- en dagbesteding) en een activiteitencentrum van InteraktContour (zorg en begeleiding voor mensen met een lichamelijke handicap of met niet-aangeboren hersenletsel).

    http://www.ondernemende-ambtenaar.nl/nieuws-2/corporatie-levert-2-multifunctionele-gezondheidscentra-op-in-nijkerk/

    Bewoners uit de woon-zorgzone aan de Boezemlaan profiteren in de toekomst eveneens van het nabijgelegen halte. In de woon-zorgzone kunnen bewoners gebruikmaken van een volledig uitgerust zorgcentrum dat straks met de lightrail-verbinding uitstekend bereikbaar is.

    http://www.rijngouwelijn.nl/index.php?pageId=202

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2001
    Periode opkomst 2003