woonwinkel


woonwinkel 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting)

winkel die producten verkoopt die met wonen en interieur te maken hebben, vooral meubels

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een woonwinkel…

is een winkel; is een bedrijf

 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een winkel die producten verkoopt die met wonen en interieur te maken hebben, vooral meubels

  Hoofdsemagram: winkel


  Algemene voorbeelden


  De laatste jaren is de zaak uitgegroeid tot een complete woonwinkel. Na de verbouwing en restyling begin 2001 hebben we o.a. extra ruimte gecreëerd voor een meubel presentatie. Deze bestaat uit antieke tafels gecombineerd met mooie strakke gestoffeerde stoelen en diverse leuke fauteuils.

  http://www.trendprimeur.nl/midden.html

  Zeeland heeft geen landelijk opererende ketens, maar wel een aantal slaapkamerspecialisten en woonwinkels met een slaapkamerafdeling.

  Provinciale Zeeuwse Courant,

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • een trendy woonwinkel

  In de trendy woonwinkels wordt inderdaad weer voorzichtig gevraagd naar het eigenaardige meubel dat aanvoelt als een zak kippevoer.

  NRC,

  woonwinkel 2.0

  (bouw, gebouwen en huisvesting; business, economie en financiën)

  organisatie die zich bezighoudt met het toewijzen van woningen, vooral huurwoningen, aan woningzoekenden en waar verder informatie kan worden verkregen over allerlei zaken die met wonen en huren te maken hebben, bijvoorbeeld het aanvragen van huursubsidie

  Semagram (extra betekenisinformatie)


  Een woonwinkel…

  is een organisatie

  • [Functie] houdt zich bezig met het toewijzen van woningen, vooral (sociale) huurwoningen, en het geven van informatie over huren en wonen in het algemeen
  • [Plaats] is vaak gevestigd tussen gewone winkels

   Algemene voorbeelden


   Om te achterhalen welke regels er per gemeente gelden en wat men moet doen om voor een huurwoning in aanmerking te komen, moet men ter plaatse informatie inwinnen. Dit kan bij de gemeente, de woningcorporaties of de plaatselijke woonwinkel.

   http://www.aedesnet.nl

   De meeste woonwinkels functioneren als een dienst, of met middelen, van een openbaar bestuur - hetzij een gemeente, hetzij een groep van buurgemeenten.

   http://www.wonen.vlaanderen.be/index.html

   Het Vlaams Overleg Bewonersbelangen (V.O.B.) is een overlegplatform dat huurdersbonden, sociale verhuurkantoren, woonwinkels en welzijnsprojecten verenigt vanuit een gemeenschappelijke bekommernis om het recht op wonen.

   http://www.wonen.vlaanderen.be/index.html