zandsculptuur


zandsculptuur 1.0

sculptuur van zand; van zand gemaakt beeldhouwwerk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zandsculptuur…

is een sculptuur

  • [Materiaal] is gemaakt van zand
  • [Plaats] wordt meestal op het strand of in de directe nabijheid daarvan gemaakt, bv. op de boulevard
  • [Gelijkenis] lijkt op een zandkasteel
  • [Onderscheid of tegenstelling] verschilt van een zandkasteel door de grotere kunstzinnigheid van ontwerp en uitvoering
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een sculptuur van zand

Hoofdsemagram: sculptuur


Algemene voorbeelden


Als een zandsculptuur buiten is gebouwd, kan het maandenlang blijven staan. Tot nu toe is het Nederlandse record 1 jaar en 9 maanden; een zandsculptuur in Madurodam, dat zelfs de winter overleefde. Het record in Californië (buiten) is 2 jaar. Wanneer een sculptuur binnen wordt gebouwd kan het tientallen jaren intact blijven, wanneer het niet aangeraakt wordt.

http://www.inaxi.com/nl/faq/zandsculptuur.html#Anchor-2764

Naast ijssculpturen zijn ook zandsculpturen een mooie decoratie op evenementen, beurzen, shoppingcentra, ... Zandsculpturen spreken vele bezoekers aan en bieden U daarom een uitgelezen kans om Uw product [...] in de verf te zetten. Wij denken graag met u mee bij het ontwerp van de zandsculptuur. Op die manier garandeert uw zandsculptuur maximale aandacht van Uw publiek.

http://www.sculpture-events-europe.com/nl-8470-iceartbe-zandsculpturen.html

Het hoogste punt van de zandsculptuur meet 18,5 meter en stelt de Empire State Building voor met King Kong die het gebouw beklimt.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GU37088L,

Grote vreugde bij de bouwers van het 'zandkasteel' op het Almeerderzand. Met precies 20 meter en 91 centimeter hoogte is hun creatie het hoogste zandsculptuur ter wereld. Gisteren werd de officiële hoogtemeting verricht van het indrukwekkende bouwsel waaraan dik twee weken is gewerkt.

De Telegraaf,

Het feit dat de zandsculptuur overeind bleef is misschien slecht nieuws voor ramptoeristen, maar goed nieuws voor de vele bezoekers. Door het slechte weer heeft het festival geen concurrentie van het strand en dat blijkt ook uit de bezoekersaantallen. In het weekend verwacht de zandsculptuur al zijn 100.000ste bezoeker.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DST9908200020,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen