zaterdagavond


zaterdagavond 1.0

avond van de zaterdag

Algemene voorbeelden


De NMBS deelt mee dat van zaterdagavond 1 maart tot zondagnamiddag 2 maart geen treinen rijden tussen Tourcoing en Rijsel.

De Standaard,

Steeds dook één gedachte op. Laat Isabel nooit het pad kruisen van het jongetje in de trein, over tien jaar, op een zaterdagavond, in de binnenstad. Ze zag voor zich hoe het zou gebeuren. Isabel, met een paar vriendinnen, komt uit een café. Ze lachen door de witte wijn. Niet om Wesley, die op zoek is naar iemand om zijn mes in te steken. Maar dat maakt niet uit. Opeens is hij er, en hij steekt. Maria sloot haar ogen en schoof een van Isabels vriendinnen voor Isabel. Zij ontvangt het mes.

Blauwbaard, Pauline Slot,

Aan de gemiste penalty van Seedorf op het EK had het eerste van Cabezota afgelopen zaterdagavond even geen boodschap. De deceptie in Engeland was enorm, terwijl nagenoeg gelijktijdig in de Deurningse sporthal Hoge Vonder een euforische stemming zich over de Cabezota selectie meester maakte. Het team van coach Wilmink had zojuist, ten koste van Avanti 2, de felbegeerde handbalbeker in de wacht gesleept.

http://wwwutnws.utwente.nl/utnieuws/data/31/21/sport.html,

Johanna was net zeven jaar geworden toen Anna overleed. Het was een zachte dood. Ze had een paar dagen pijn op de borst gehad en op een zaterdagavond zag Hanna dat ze een medicijn voor zichzelf aan het bereiden was dat de pijn moest verzachten.

Anna, Hanna en Johanna, Marianne Fredriksson,

De beide zaterdagavonden is Floortje door haar zus meegenomen naar een clubhuis, waar door buurtkinderen onder deskundige leiding spelletjes worden gedaan.

Het verrotte leven van Floortje Bloem, Yvonne Keuls,

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


  • 's zaterdagsavonds
  • 's zaterdagavonds

In plaats van er 's zaterdagavonds op uit te trekken, lag ze uren met gesloten ogen in bad.

Alle verhalen, Kristien Hemmerechts,

In wezen leven de jongeren in de steden waar geen oorlog is niet anders dan jullie, zij het wel op een iets ander niveau. Ook zij gaan 's zaterdagsavonds uit en bezoeken vrienden. De jongere generatie is de hoop van alle landen in voormalig Joegoslavië.

Meppeler Courant,

Nog zoiets moois: 's zaterdagsavonds hadden familieleden zich op een van de boten rond de grammofoon verzameld en op verboden Amerikaanse amusementsmuziek de weinig erotische dansen gedanst die lang in zwang zouden blijven.

Kriblijn, Barber van de Pol,

Gilbert ligt uitgestrekt op de canapé [...]. Hij slaapt. Of droomt van hitsige stadsmeiden die 's zaterdagsavonds in de eerste dancings langs de Tiensesteenweg voorbij Dormaal hun pols laten afstempelen en hun hele santenboetiek blootgeven als ze de benen kruisen.

In rook opgaan; Nestor, het mes van de profeet, August Thiry,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


zaterdagavond 2.0

op de avond van de zaterdag; op zaterdagavond; 's zaterdagsavonds

Algemene voorbeelden


Zaterdagavond was het schier onmogelijk om een lege plek te bemachtigen in één van de uitgaansgebieden, of de beide feesttenten.

http://www.tilburgsekermis.com/

Alex Agnew is de winnaar van het 25ste Leids Cabaret Festival. Met zijn energieke geluidjescabaret sleepte de Vlaming zaterdagavond in de Leidse Schouwburg zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht.

Het Parool,

Veel twijfel over de samenstelling van de finale van de beker van België is er niet meer. Zowel Oostende als Charleroi wonnen immers zaterdagavond hun heenwedstrijd met relatief groot verschil.

De Standaard,

De Asser rockband Royal Relation treedt zaterdagavond op in café Clouso, aan het Zuideinde.

Meppeler Courant,

De pastoor van Pimpernisse is zaterdagavond tijdens de viering in elkaar gezakt. De man, eerder beschuldigd van pedofilie maar later vrijgesproken, zou zijn vergiftigd door onkruidverdelger die zich in de miswijn bevond.

Oud zeer, Mieke Gossaert-Verschuere,