zebradrempel


zebradrempel 1.0

afbeelding

Bron: Woodysee
( CC BY-SA 3.0 )

(transport, verkeer en reizen; (vooral) in Nederland; neologisme)

oversteekplaats voor voetgangers die bestaat uit een combinatie van een zebrapad en een verkeersdrempel; verkeersdrempel met zebrastrepen; verhoogd zebrapad

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zebradrempel…

is een zebrapad

  • [Constructie] bestaat uit een combinatie van een zebrapad en een verkeersdrempel
  • [Functie] dient om de verkeersveiligheid te verhogen

    Algemene voorbeelden


    Het raadslid wil nu dat de politie vaker snelheidscontroles houdt op de Westblaak en op andere wegen waar zebrapaden door automobilisten regelmatig worden genegeerd. Op plekken waar vaak ongelukken met voetgangers gebeuren pleit hij voor de aanleg van verhoogde zebrapaden en zogenoemde zebradrempels.

    http://www.wk.dichtbij.nl/rotterdam-centrum-noord/regionaal-nieuws/artikel/3133172/pak-snelheidsduivels-westblaak-en-coolsingel-aan.aspx#,

    De oversteek tussen plein en stadion wordt breder en veiliger voor voetgangers, waarschijnlijk een verhoogde weg over 10 tallen meters of 2 zebra's, ik ben meer voorstander van 1 lange zebradrempel die je ook vaak bij wegen ziet die drukke voetgangerwinkelstraten kruisen.

    http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=283314&page=3,

    GroenLinks wil meer zebradrempels in Rotterdam. De partij heeft wethouder Baljeu (Verkeer) daarover schriftelijke vragen gesteld, naar aanleiding van de dood van een ouder echtpaar op een zebrapad, afgelopen weekend [...]. Verhoogde zebrapaden bieden uitkomst, omdat auto's dan gedwongen worden af te remmen.

    Reformatorisch Dagblad,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2006