zedenverdachte


zedenverdachte 1.0

(neologisme)

iemand die verdacht wordt van een zedenmisdrijf; verdachte van een zedenmisdrijf

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zedenverdachte…

is een verdachte; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] is iemand die verdacht wordt van een zedenmisdrijf; is de verdachte van een zedenmisdrijf

    Algemene voorbeelden


    Een Britse man heeft maandenlang ten onrechte als zedenverdachte in de cel gezeten door een fout van een laboratoriummedewerker die zijn DNA-profiel moest bepalen [...]. Adam Scott werd op 23 oktober vorig jaar gearresteerd nadat een plastic schaaltje met een monster van zijn DNA opnieuw was gebruikt voor de analyse van een DNA-spoor in een verkrachtingszaak. Hij zat vast tot de aanklacht tegen hem op 7 maart werd ingetrokken.

    http://frontpage.fok.nl/nieuws/565520/1/1/50/brit-zedenverdachte-door-laboratoriumfout.html,

    Zedenverdachte (14) meldt zich bij politie. Een veertienjarige jongen uit Bakel wordt verdacht van het seksueel misbruiken van een meisje op een speelpleintje.

    http://www.hartvannederland.nl/nederland/noord-brabant/2012/zedenverdachte-14-meldt-zich-bij-politie/,

    De 25-jarige zedenverdachte J.F.S. is maandag door de federale politie van Brazilië aangehouden in Curitiba [...]. De gevluchte Nederlander, tegen wie een internationaal opsporingsverzoek liep wegens een reeks 'zeer ernstige' zedendelicten, slaagde erin bijna drie maanden uit handen van de politie te blijven.

    Algemeen Dagblad,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2006