zeilsport


zeilsport 1.0

zeilen als sport

Semagram (extra betekenisinformatie)


Zeilsport…

is een sport

  • [Toepassingsgebied of bereik] is de sport zeilen

    Hoofdsemagram: sport


    Algemene voorbeelden


    Dankzij haar partnerschappen met Bloso, Adeps en de Duitstalige Gemeenschap wil Belgacom een maximumaantal jongeren in de zeilsport inwijden door het zeilvirus op hen over te brengen.

    http://www.belgacom.be/web/proto/citizen/nl/sponsoring/sport.html#Zeilboot%20Belgacom

    We besluiten tot een rondje bellen in de wereld van de wind-wetenschap. Allereerst het KNMI. Daar zegt persvoorlichter Harry Geurts nog niet eerder van het fenomeen plakkerige wind uit het oosten te hebben vernomen. Wel maakt hij in zijn boek Kijk op het weer [...] melding van een begrip uit de zeilsport: bolle wind en dichte wind. De termen worden gebruikt door zeilers.

    De Standaard,

    We hebben relatief weinig kusthavens, slechts 70 km kustlijn en ook geen grote binnenmeren. Voor de zeilsport zijn we dus niet goed bediend. We hebben echter wel 3.000 km bevaarbare binnenwaterwegen. Veel steden kan je gewoon via het water bezoeken zoals Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel.

    http://www.flexpo.be/ned/index.asp?mode=newsdetail_id=2300

    Combinatiemogelijkheden


    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: op

    • zeilsport op zee

    Vooruitzichten. Het weer wordt wisselvallig en fris met buien van regen of stofhagel [...]. Bietenteelt. Gistermorgen schommelden de minima aan de grond tussen 5° in Beringen en 7° in Ukkel en in Ronse. Voor deze morgen wordt geen verandering verwacht. Zeilsport op zee. Over Thames, Dover en de Belgische kust windkracht 5-6, mogelijk 7 uit zuidwest. Matig tot goed zicht, meestal bewolkt tot zwaar bewolkt met regen of buien. Binnenwateren. Windkracht 3-4 uit zuidwest.

    De Standaard,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    zeilsport 1.1

    geheel van beoefenaars van de zeilsport

    Algemene voorbeelden


    Een volledige tweede serie, met ruim zestig deelnemers, kon gevaren worden onder stevige doch prima weersomstandigheden voor de zeilsport in de Blauwe Handweek.

    Meppeler Courant,