zevenjarige


zevenjarige 1.0

iemand die zeven jaar oud is; kind met de leeftijd van zeven jaar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zevenjarige…

is een persoon

  • [Leeftijd] is zeven jaar oud
  • [Betrokkene] is een persoon

    Algemene voorbeelden


    Materiële beloningen evolueren mee met de leeftijd van het kind: 47 procent van de drie- tot zevenjarigen wordt wel eens beloond met snoep of andere zoetigheid, 33 procent van de tieners krijgt geld.

    De Standaard,

    Eén van de dingen die me indertijd zijn opgevallen in de berichten en discussies rond de Eper incestzaak, was dat weinig aandacht werd geschonken aan wat het voor Jolanda betekend moet hebben om als kind met een normaal verstand op te groeien in een gezin met twee zeer zwakbegaafde ouders, de moeder zelfs functionerend op het niveau van hooguit een zevenjarige.

    NRC,

    Elk jaar op Hemelvaartsdag vieren wij de eerste communie van de zevenjarigen.

    http://www.kerknet.be/kerkvlaanderen/Parochies/Hasselt/3854/files/3854vg.html

    Voor hun zogenaamde ideaal trokken de Spartanen de zuigelingen van hun moeders borst en wierpen de zwakken, de mismaakten van de berg des doods de afgrond in. Voor hun zogenaamde ideaal roofden ze de zevenjarigen voorgoed bij hun familie weg.

    In liefdes naam, Gretha Seghers,

    Combinatiemogelijkheden


    voorafgegaan door als


    • als zevenjarige

    Op een middag in februari l987, viste ze uit een lade een brief die haar moeder de middag voor de ramp had geschreven en die Eva zelf, als zevenjarige, had afgesloten.

    http://home.tiscali.be/johnny.bonte18/teksten/titanic/titanic_20.htm

    Gemiddeld was één op acht van de 2.256 mannen tussen zijn 22ste en 33ste meer dan een jaar werkloos geweest. Bij de mannen die als zevenjarigen tot de kleinsten behoorden, was dat één op vijf.

    De Standaard,