zijinstroom


zijinstroom 1.0

(wetenschap; onderwijs en opvoeding; business, economie en financiën. Wordt ook vaak gespeld als zij-instroom.)

instroom in het onderwijs vanuit een ander beroep, als het ware 'van opzij', meestal zonder lesbevoegdheid en via een speciale regeling

Semagram (extra betekenisinformatie)


Zijinstroom…

is een instroom; is een proces; is een werking

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het vanuit een ander beroep, als het ware 'van opzij', instromen in het onderwijs, via een speciale regeling die veelal geen lesbevoegdheid vereist

    Algemene voorbeelden


    Als u zijinstromer in het onderwijs wilt worden, heeft u verschillende mogelijkheden [...]. U kunt gaan lesgeven in het primair onderwijs (po), in het voortgezet onderwijs (vo) of in het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (bve). U meldt zich daarvoor aan bij een school van uw keuze. Er zijn ook subsidiemogelijkheden voor zijinstroom.

    http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/hoe-word-ik-zijinstromer-in-het-onderwijs.html

    Er komt meer geld beschikbaar voor de stimuleringsregeling zijinstroom leraren van PO naar VO. Het subsidieplafond is verhoogd van 5 miljoen euro naar 6,65 miljoen euro.

    http://www.vo-raad.nl/actueel/nieuws/wijziging-regeling-zij-instroom

    In het onderwijs is verbijsterd gereageerd op het plan van Projectgroep Sociale Vernieuwing om via "de Buitenschool" allochtonen en andere kansarme groepen te scholen. [...]. Het gaat de projectgroep Sociale Vernieuwing niet om aantasting van bestaande onderwijsvoorzieningen. "Basiseducatie, zij-instroom, noem het maar op, het is goed als primaire investering, maar het is te weinig", vindt Loose. "De Buitenschool moet niet worden verward met het reguliere aanbod, het is een extra aanbod."

    et gaat de projectgroep Sociale Vernieuwing niet om aantasting van bestaande onderwijsvoorzieningen. „Basiseducatie, zij-instroom, noem het maar op, het is goed als primaire investering, maar het is te weinig", vindt Loose. „De Buitenschool moet niet worden verward met het reguliere aanbod, het is een extra aanbod."

    Combinatiemogelijkheden


    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: in

    • zijinstroom in het basisonderwijs
    • zijinstroom in het onderwijs
    • zijinstroom in het voortgezet onderwijs

    Bemiddelingsorganisaties voor zij-instroom in het basisonderwijs: Career Center Onderwijs [...]; De Onderwijs BV.

    http://www.onderwijsarbeidsmarkt.nl/praktijkvoorbeelden/2007/zij-instroom-in-hoofddorp/

    Heeft iemand ervaring met/als zijinstroom in het onderwijs vanuit het bedrijfsleven?

    http://forum.fok.nl/topic/739305

    De zij-instroom in het voortgezet onderwijs kent een stroeve start.

    Trouw,

    Voorzetsel: op

    • zijinstroom op de arbeidsmarkt

    Minder directe resultaten van EVC zijn: - minder uitval in het onderwijs - meer geslaagde toeleidingen naar de arbeidsmarkt - meer zij-instroom op de arbeidsmarkt - grotere mobiliteit van werknemers - meer geslaagde bemiddelingen van werkzoekenden.

    http://www.kenniscentrumevc.nl/