zikini


zikini 1.0

(neologisme)

uit drie door een rits verbonden delen bestaand badpak dat door losritsen van het middelste deel ook als bikini gebruikt kan worden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zikini…

is een bikini; is een badpak

 • [Constructie] bestaat uit drie delen die door een rits verbonden zijn
 • [Functie] dient om erin te zwemmen en om erin te zonnen
 • [Behandeling of bewerking] wordt een badpak door het middelste deel vast te ritsen; wordt een bikini door het middelste deel los te ritsen en niet te dragen

  Hoofdsemagram: badpak


  Algemene voorbeelden


  Een studente Communicatiewetenschappen heeft een nieuw soort badpak uitgevonden: de zikini. De zikini is een badpak met ritssluitingen, je kan er op 1-2-3 een bikini van maken.

  http://nieuws.vtm.be/binnenland/78279-zikini-de-nieuwe-bikini,

  Lekker zonnen op het strand of te water in een bikini maar liever niet met een blote buik onderweg? Je bent niet alleen, een kwart van de vrouwen heeft bikinivrees. Angst voor het moment om je weer in bikini (of zelfs badpak) te vertonen. Je kunt het verhelpen met een strandjurk of simpel t-shirt. Maar vanaf deze zomer is er nog een mogelijkheid: De Zikini, een bikini met zipper oftewel rits.

  http://beachzilla.nl/2014/02/05/zikini-van-badpak-naar-bikini-in-een-paar-tellen/,

  Niet weten of je van de zomer een bikini of een badpak naar het strand wilt dragen? Met de zikini heb je ze allebei bij de hand. Dit nieuwe badpak/bikini is ontworpen door een Vlaamse studente. Het badpak kan je met zijn ritsen omvormen tot een bikini. Studente Sarah Parent doopte haar uitvinding tot de zikini.

  De Telegraaf,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2014
  Bedenker Is ontworpen door de Gentse studente Sarah Parent, die ook de naam bedacht.