zilveren vogel


zilveren vogel 1.0

vliegtuig

Algemene voorbeelden


En zoals zo vaak waren streekgenoten weer eens getuige van het neerstorten van één van de machtige zilveren vogels. Het was een Amerikaanse B-24 Liberator die in Den Hulst zijn Waterloo vond, nadat Duitse gevechtsvliegtuigen het toestal geattaqueerd hadden.

Meppeler Courant,

Wetend dat hij eerder ook al omslachtige autoritten had gemaakt, werd Bergkamp vervolgens gevraagd of het misschien vliegangst was, die hem had doen besluiten de zilveren vogel te mijden. De schaduwspits van het Nederlands elftal antwoordde hierop ontkennend.

https://www.trouw.nl/nieuws/vreemde-geheimzinnigheid-rond-vliegangst-bergkamp~b8596de5/,

Tegen de uitbreiding van het vliegveld is veel verzet. Doordat het vliegverkeer van en naar de luchthaven voorlopig laag moet blijven, vrezen mensen in de wijde omtrek voor geluidsoverlast. Vooral in Wilsum keek men (volgens sommigen) vol afgrijzen naar de overvliegende zilveren vogel: "Ze vliegen niet op de juiste hoogte en het vervangende vliegtuig is niet volgetankt! Vliegtuigen die hoger overvliegen op 14.000 voet (4267 meter) maken meer lawaai, dit klopt helemaal niet!" Aldus de reactie op social media van Dorpsbelangen Wilsum.

https://kampen.online/belevingsvlucht-maakt-de-tongen-los/,