zitplaatsgarantie


zitplaatsgarantie 1.0

garantie dat iemand een zitplaats krijgt; verzekering dat er een zitplaats beschikbaar zal zijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zitplaatsgarantie…

is een garantie

  • [Functie] garandeert een zitplaats
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de garantie dat iemand een zitplaats heeft
  • [Voorbeeld of specimen] betreft bv. de garantie op een zitplaats of meer zitplaatsen naast elkaar in het openbaar vervoer, bij een voetbalwedstrijd of bij een concert

    Algemene voorbeelden


    Gegarandeerd naast elkaar in het stadion met de 100% zitplaatsgarantie. De voetbalwedstrijd is natuurlijk het hoogtepunt van uw reis. We begrijpen dat u samen van de wedstrijd wil genieten om er vervolgens nog lang over te kunnen napraten! Daarom bieden we u een unieke garantie. Doordat we strikte afspraken hebben gemaakt met onze leveranciers kunnen we u garanderen dat u tot 3 personen bij elkaar zit in het stadion.

    http://www.voetbaltravel.nl/zitplaats-garantie,

    Op Thalys treinen kennen de 'duurdere' tarieven vrij ruime voorwaarden qua omwisselen en terugbetaling. De klant voelt zich dan niet altijd genoodzaakt om voor het vertrektijdstip van de trein te annuleren. Hierdoor loopt de vervoerder het risico, dat hij met een aantal lege stoelen gaat rijden. Om dit 'no show' effect te compenseren wordt het principe van overboeking toegepast. Zodra het reserveringssysteem vaststelt dat alle stoelen gereserveerd zijn, kan de klant alleen nog een overboeking krijgen. Dit is een ticket met rijtuignummer maar zonder plaatsnummer (en dus zonder zitplaatsgarantie).

    http://hgbtf.net/viewtopic.php?f=14&t=8016,

    Hoe is die telling en controle op zitplaatsgaranties bij het hoofdrailnet en bij andere treinstellen van NS georganiseerd?

    https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-29984-656.html,

    Opvallend is dat alle concessies de hoogste scores behalen bij het aspect zitplaatsgarantie en het gemak bij in- en uitstappen en de laagste scores op de aspecten tarief en informatie bij vertragingen.

    www.zuid-holland.nl/documenten/opendocument.htm?llpos=163867013&llvol=0,

    De Marsroute-taxi is een microbus voor negen personen. Een ritje kost tien roebel. De bestuurder stopt alleen als een passagier daarom vraagt, of als iemand bij een halte de taxi aanhoudt. De Marsroute-taxi is deels een concurrent, deels een aanvulling op het busvervoer. De negenpersoonsbusjes zijn aanmerkelijk sneller dan de bus op de bestaande routes, er is een zitplaats garantie.

    http://petersburg.chez-alice.fr/huisman/vervoer.htm,

    National wil op deze route een retourtarief bieden van 260 dollar met een zitplaatsgarantie voor beide vluchten.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010563099:mpeg21:a0074,