zitstep


zitstep 1.0

(neologisme)

step met een zitje, zodat de berijder ervan niet hoeft te blijven staan om zich voort te bewegen
De zitstep bestaat in verschillende versies voor verschillende doeleinden, voor kleine kinderen die nog niet kunnen fietsen of steppen als speelgoed, voor volwassenen als recreatief vervoermiddel en voor gehandicapten als hulpmiddel om zich voort te kunnen bewegen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zitstep…

is een step

  • [Constructie] heeft een zitje zodat de berijder ervan niet hoeft te blijven staan om zich voort te bewegen
  • [Betrokkene] wordt als speelgoed gebruikt door kleine kinderen die nog niet kunnen fietsen of steppen; wordt als recreatief vervoermiddel gebruikt door volwassenen; wordt als hulpmiddel om zich voort te kunnen bewegengebruikt door gehandicapten

    Hoofdsemagram: step


    Algemene voorbeelden


    Dit jaar ontwierp hij een step waarmee mensen die moeilijk te been zijn, zich gemakkelijk binnenshuis kunnen verplaatsen. Je kan de 'zitstep' volledig demonteren en ze is voorzien van nuttige accessoires (mandje, wandelstokhouder).

    http://www.handicapinternational.be/nl/uitvindingen/de-zitstep,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een elektrische zitstep

    Te koop Electrische Zit-step/mini scooter met Kentekenplaat, dus toegestaan op openbare weg! Zeer weinig gebruikt wgs gezondheidsredenen.

    http://www.tweedehands.nl/brommers-scooters/scooters/overige-merken/tk-electr-zit-step-mini-scooter-toegst-97179835.html,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2010