zoölogie


zoölogie 1.0

wetenschap die de biologische eigenschappen van de dieren bestudeert; dierkunde

Semagram (extra betekenisinformatie)


De zoölogie…

is een wetenschap

      Algemene voorbeelden


      De afdeling Zoölogie van het Opzoekingsstation van Gorsem doktert voor elke dierlijke parasiet een gepaste anti-resistentiestrategie uit. Dit wil zeggen dat men onderzoekt hoe de bestaande werkzame insecticiden en acariciden het best ingezet worden. De doelstelling is niet alleen een goede bestrijding te hebben maar ook op lange termijn de produkten zo lang mogelijk hun werking te laten behouden door resistentie te vermijden.

      http://www.agris.be/nl/presenta/gorsem/kogo.html

      Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen doet intensief aan wetenschappelijk onderzoek, vervult diensten van openbaar nut [...]. Het herbergt ook de Belgische Geologische Dienst. De wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten betreffen voornamelijk de biologie, meer bepaald, de zoölogie, de paleontologie, de antropologie en de prehistorie, evenals de mineralogie en de sedimentologie.

      http://www.belspo.be/belspo/res/institut/irsb/irsb_nl.stm

      Nu is er in de zoölogie in Nederland een richting ontstaan die het functiebegrip heeft neergezet in een evolutionaire context.

      NRC,

      De Tibetanen staan bekend om hun mummificeringstechniek en deze bewaard gebleven Yeti's hadden de zoölogie dus het lang verwachtte antwoord kunnen geven op de vraag of de reuzenyeti inderdaad een overlevende nazaat van de Gigantopethicus was.

      http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/BigFoot.html

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen