zomeractiviteit


zomeractiviteit 1.0

activiteit die wordt georganiseerd in de zomer, vaak samenhangend met de betere weersomstandigheden in dat seizoen en de mogelijkheden daardoor in de open lucht

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zomeractiviteit…

is een activiteit

  • [Plaats] vindt vaak plaats buitenshuis
  • [Tijd] wordt in de zomer georganiseerd
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] vergt vaak de betere weersomstandigheden van het zomerseizoen

    Algemene voorbeelden


    De wandelvriendelijke promenade, uitnodigende terrasjes, een waaier van zomeractiviteiten en gratis sportanimatie geven de strandwijk een eigen sfeer.

    De Standaard,

    Buiten de traditionele zomeractiviteiten in juli en augustus en de drukke mei- en junimaand met onder andere zwembadactiviteiten, triathlon, skeelertocht, old-timer trekkerrit, solextoertocht en race, zal een tweetal nieuwe activiteiten in het weekend van 23 en 24 april het seizoen al vroeg openen.

    Meppeler Courant,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • culturele zomeractiviteiten
    • literaire zomeractiviteiten

    De kunstnijverheidsmarkt wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar georganiseerd in het kader van de kulturele zomeraktiviteiten.

    Meppeler Courant,

    Tot de aantrekkelijke en door hun opzet en locatie ook typisch Rotterdamse literaire zomeractiviteiten behoren de door boekverkoper Maria Heiden en hotel New York georganiseerde middagen en de literaire boottochten die deel uitmaken van het programma van Wilhelmina's Zomers.

    http://www.rks.nl/,