zomerfeest


zomerfeest 1.0

feest dat wordt georganiseerd in de zomer, vaak samenhangend met de betere weersomstandigheden in dat seizoen en de mogelijkheden daardoor in de open lucht

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zomerfeest…

is een feest; is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Plaats] vindt vaak plaats buitenshuis of in accommodatie die voor de zomer geschikt is zoals een feesttent
  • [Tijd] wordt in de zomer georganiseerd
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] gaat vaak gepaard met typische feestelijkheden voor buiten zoals een barbecue, een optocht of optreden in openlucht, vuurwerk e.d.
  • [Omstandigheid] hangt veelal samen met de betere weersomstandigheden in dat seizoen en de mogelijkheden daardoor in de open lucht

Hoofdsemagram: feest


Algemene voorbeelden


Vergeet niet het zomerfeest op zaterdag 1 juli. Na een bijzondere training, voor alle leeftijden en alle niveaus, gaan we lekker barbecuen en feesten.

http://www.xs4all.nl/~skca/,

Het programma voor het in de periode van 23 tot 27 augustus te houden Zomerfeest is ingevuld [...]. De opening van het feest vindt woensdagavond 23 augustus plaats door een symbolische handeling (verrassing) in de grote tent, die gedurende enige dagen het middelpunt van het dorp is.

Meppeler Courant,

Zomerfeest 2012: 30, 31 augustus en 1 en 2 september [...]. Op donderdag begon het feest om half zes toen de eerste sponsors onder de ereboog door het feestterrein op stapten [...]. Het weer was op vrijdag niet zo goed en er viel veel regen waardoor het er op leek dat de optocht in het water zou vallen.

http://www.gelselaar.nl/pages/zomerfeest/zomerfeest-2012.php,

Ons aanbod is groot: evenementenvuurwerk, binnenvuurwerk, theatervuurwerk, horecavuurwerk, special effects, vuurwerk voor zomerfeesten, tv- en theaterproducties, eerste paal slaan, bedrijfsopeningen en productpresentaties.

http://www.xs4all.nl/~teske/teske.htm