zonne-energiecentrale


zonne-energiecentrale 1.0

afbeelding

Bron: JUWI Group
( CC BY-SA 3.0 )

(natuur, milieu en energievoorziening)

energiecentrale waar energie opgewerkt wordt uit zonlicht met behulp van spiegels en buizen met water

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zonne-energiecentrale…

is een energiecentrale; is een bouwwerk

  • [Toepassingsgebied of bereik] wekt energie op uit zonlicht

    Algemene voorbeelden


    In het zuiden van Spanje is donderdag de bouw van de grootste zonne-energiecentrale van Europa begonnen. Onder Duitse regie wordt de komende twee jaar een park zonnepanelen van ruim 510.000 vierkante meter neergezet, een grootte van in totaal zeventig voetbalvelden. De energiecentrale komt ongeveer 60 kilomter ten zuiden van de stad Granada en moet ongeveer 200.000 mensen van stroom gaan voorzien.

    http://www.yayabla.nl/news/show_article.php?articleid=1672

    In de nieuwe centrale wordt gewerkt met de nieuwste snufjes op het gebied van zonne-energiecentrales. Zo werkt de centrale met twee nieuwe soorten mono-kristallijne siliciumcellen van Spaanse makelij. Volgens de producenten gaat het hierbij om zonnecellen die een hoog rendement leveren: 16,5 procent van de ingevangen lichtenergie wordt per cel omgezet in elektriciteit.

    NRC,

    China gaat de grootste zonne-energiecentrale ter wereld bouwen (vermogen 2 gigawatt). De technologie en de zonnepanelen worden geleverd door het Amerikaanse bedrijf First Solar.

    http://www.energieraad.nl/newsitem.asp?pageid=21277

    Zonnecentrale levert nog steeds te dure stroom. Even ten westen van Toledo, in het dal van Taag, is deze maand de grootste zonne-energiecentrale van Europa op het net aangesloten.

    NRC,