zorgappartement


zorgappartement 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

appartement, meestal in een verzorgingshuis of gelieerd aan een andere zorginstelling, bestemd voor mensen die speciale zorg nodig hebben en daar kunnen wonen of er tijdelijk kunnen verblijven als zij een zorgbehandeling ondergaan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zorgappartement…

is een appartement; is een woning; is een ruimte

  • [Toepassingsgebied of bereik] is bestemd voor mensen die speciale zorg nodig hebben

    Algemene voorbeelden


    Van april 1970 woonde hij in Huize ABC en met zijn vrouw was hij een van de eerste bewoners. Galjaard maakt vandaag met 20 medebewoners de verhuizing naar de nieuwe zorgappartementen in De Wijk, het complex Dunninghe.

    Meppeler Courant,

    Nieuwbouw van zorgappartementen bij 't Vonder werd mogelijk gemaakt doordat Reestoord 15 zorgplaatsen afstond.

    Meppeler Courant,

    Zorgappartementen succesvol. Het Zuiderziekenhuis in Rotterdam heeft afgelopen jaar zo'n 50 mensen meer kunnen behandelen dankzij het gebruik van zorgappartementen [...]. Veel mensen liggen na benandeling nog in net ziekenhuis , hoewel ze naar een verpleeghuis zouden kunnen. Daarvoor zijn echter wachtlijsten. Zorgappartementen zijn tijdelijke woningen voor patiënten die wachten op een plaats in verpleeg- of verzorgingshuis. Ook kunnen er mensen terecht die nog niet naar huis kunnen omdat ze nog verzorging nodig hebben, maar wel medisch uitbehandeld zijn.

    Algemeen Dagblad,

    Humanitas heeft sinds een jaar 11 patiënten die maximaal drie maanden in de zorgappartementen mogen blijven.

    Algemeen Dagblad,