zorgboulevard


zorgboulevard 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

locatie waar verschillende gezondheidszorginstellingen, zoals ziekenhuizen en klinieken, en instellingen gerelateerd aan de gezondheidszorg geconcentreerd zijn, bijvoorbeeld scholen waar opleidingen in de gezondheidszorg gevolgd kunnen worden, apotheken en winkels

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zorgboulevard…

is een locatie; is een plaats

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een concentratie van zorginstellingen

    Hoofdsemagram: boulevard


    Algemene voorbeelden


    Op de zorgboulevard die rond het te bouwen ziekenhuis van de toekomst in het Middengebied wordt gemaakt, lijkt nu nog alles mogelijk. Vertegenwoordigers van de gemeente en zorginstellingen discussieerden in het kader van de stadvisie over hoe de toekomst van de gezondheidszorg in de Westelijke Mijnstreek eruit moet zien. Het gesprek spitste zich, hoe kan het ook anders, voornamelijk toe op de zorgboulevard.

    De Limburger,

    De patiënt moet zo snel mogelijk kunnen shoppen op de zorgboulevard.

    De Limburger,

    In Breda bouwt woningcorporatie Singelveste het project De Prins [...]. Uitzicht op het kasteel van Breda, in het complex een zorgboulevard met winkels, een apotheek en een 24-uurspost van de thuiszorg.

    de Volkskrant,

    Er komt een zogeheten woonzorgboulevard, op de plaats waar nu De Schorre staat. Die boulevard bestaat uit 160 huur- en koopwoningen waar ouderenzorg geboden kan worden.

    https://krantenbankzeeland.nl/issue/stm/1996-10-18/edition/null/page/11?query=zorgboulevard,