zorgcollege


zorgcollege 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg; onderwijs en opvoeding)

onderwijsinstelling voor middelbaar onderwijs die specifiek opleidt voor een beroep in de zorg

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zorgcollege…

is een onderwijsinstelling

      Algemene voorbeelden


      Een nieuwe middelbare school die speciaal gericht is op de zorg moet het personeelstekort gaan oplossen. Het tekort aan nieuwe mensen in de zorg wordt namelijk steeds groter. Met een nieuw zorg-vakcollege moeten jongeren nu gestimuleerd worden om juist wel in de zorg te gaan werken. Het opleidingsniveau van de nieuwe school ligt tussen vmbo en havo in. Je kunt er dus direct na de basisschool naar toe. Het zorgcollege stoomt de jongeren dan in zes jaar klaar om in de zorg te werken; daarna kunnen de jongeren doorleren of gaan werken bij bijvoorbeeld Bureau Jeugdzorg of als woonbegeleider.

      http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/20275,

      Scholieren die al van jongs af aan weten dat ze later de zorg (verpleging, huisarts, Jeugdzorg, whatever) in willen, kunnen zich daar al vanaf de brugklas op voorbereiden. Gisteren opende het eerste Zorgcollege haar deuren: een middelbare school die je in zes jaar klaarstoomt voor een mensen-beter-maak-carrière. Zowel theorie als praktijk, en ook gewone schoolvakken natuurlijk. Het niveau hangt tussen vmbo en havo.

      http://www.scholieren.com/weblog/nieuwe-school-zorgcollege,

      Combinatiemogelijkheden


      in voorzetselgroep


      • bij het zorgcollege

      Het gemiddeld aantal leerling ziekenverzorgenden binnen onze instelling is 25. De leerlingen volgen de theorie-lessen bij het Zorgcollege in Utrecht.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010866356:mpeg21:a0336,