zorgconsumptie


zorgconsumptie 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

zorgaanbod dat een verzekerde gebruikt, producten of diensten in de gezondheidszorg waar een verzekerde gebruik van maakt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Zorgconsumptie…

is consumptie

  • [Specificatie of referentiekader] betreft de consumptie van diensten en producten aangeboden door de gezondheidszorg

    Algemene voorbeelden


    Uit wetenschappelijk onderzoek van (0oa.) de Rand Corporation uit de VS blijkt, dat verzekerden die een uitgebreid verzekeringspakket hebben zonder eigen risico, veel meer gebruik maken van de gezondheidszorg dan verzekerden die niet voor alle voorzieningen verzekerd zijn. Dit verschil in zorgconsumptie is niet toe te schrijven aan gezondheidsverschillen.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010823915:mpeg21:a0146,

    Wie kan aantonen minimaal één keer in de week op medisch verantwoorde wijze aan zijn gezondheid te werken in een erkend fitnesscentrum zou volgens Buitelaar een nader te bepalen pertentage voordeel op z'n ziektekostenpremie moeten genieten. Hij verwacht dat de kosten niet zullen opwegen tegen de baten: meer mensen die aan een gezond lichaam werken, minder mensen die ziek worden, minder zorgconsumptie, kortere wachtlijsten.

    Haarlems Dagblad,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • postklinische zorgconsumptie

    De belangrijkste vraag is of patiënten die in (deeltijd)klinieken voor psychotherapie zijn behandeld er beter op worden. Uit dit onderzoek kan geconcludeerd worden dat dit inderdaad het geval is [...]. De gevonden verschillen tussen de typen behandelingen [...] mogen vooralsnog als attentiepunten voor nader onderzoek worden beschouwd. Dit geldt evenzeer voor de verbanden tussen behandelresultaat en behandelduur respectievelijk postklinische zorgconsumptie en werkhervatting.

    http://www.ckp.nl/research.html