zorgkantoor


zorgkantoor 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

organisatie die in een regio verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en medische hulp en zorg toewijst

Algemene voorbeelden


Zorgvragers moeten direct antwoord krijgen op vragen wie verantwoordelijk is voor de uitvoering van de AWBZ, hoe klachtenprocedures geregeld zijn, welke zorg gewaarborgd is en hoe de regiovisie en het beleid van een zorgkantoor op elkaar zijn afgestemd.

http://www.anbo.nl/

Op basis van de afspraken sluit het zorgkantoor contracten af met de regionale instelling voor verslavingszorg over de uit te voeren programma's.

http://www.rvz.net/Samenvat/Werk99/verslsam.htm,

Bij het tot stand komen van regiovisies zijn het zorgkantoor, de gemeenten, aanbieders van zorg, en cliënten en patiëntenplatforms betrokken.

http://www.mantelzorg.net/

Combinatiemogelijkheden


met adjectief ervoor


  • regionale zorgkantoren

Nieuw op te richten regionale zorgkantoren kunnen vanaf 1 januari 1998 zorgen voor een betere en flexibelere uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Via die wet worden kosten voor langdurige zorg vergoed.

https://krantenbankzeeland.nl/issue/stm/1997-10-14/edition/null/page/6?query=zorgkantoren,

met ander, nevengeschikt substantief


  • zorgkantoor en zorgaanbieder

Het zorgkantoor heeft de mogelijkheid om tarieven af te spreken die lager zijn dan deze maximumtarieven, waarbij ervan wordt uitgegaan dat in de onderhandelingen tussen het zorgkantoor en zorgaanbieder duidelijk wordt waarom een lager tarief zou moeten gelden.

http://www.hhm.nl/modeltrajecten/download/NV033688.pdf.,