zustervereniging


zustervereniging 1.0

hobbyvereniging, sportvereniging of belangenvereniging die op hetzelfde gebied actief is als een andere vereniging; gelijksoortige vereniging
Vaak gevolgd door de naam van de betreffende zustervereniging.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zustervereniging…

is een vereniging

      Algemene voorbeelden


      Naast deze wedstrijden wordt de vereniging vaak uitgenodigd, om deel te nemen aan toernooien en wedstrijden van zusterverenigingen.

      http://www.schutroe.nl/

      Sindsdien kent Boxtel twee wedijverende zusterverenigingen wat leidde tot fraaie muzikale prestaties op het hoogste amateurniveau.

      http://www.boxtelsharmonie.nl/homepage.htm

      Later werd ook de Antwerpse club Amphora, een zustervereniging van onze watersportclub, uitgenodigd om mee te doen.

      http://www.sealover.be/nl/nl.html

      Peter Rijken voorzitter van FC Meppel, die ook namens zustervereniging Alcides de jubilerende vereniging feliciteerde.

      Meppeler Courant,

      Bilderdijk ziet zichzelf als een gezelligheids-toneelvereniging [...]. 'Met de zusterverenigingen KNA en de Morgenstond uit Koekange en UDI uit Ruinerwold hebben we goede contacten. Voor 5 mei studeren we allemaal weer een eenakter in voor de viering van het 5 mei bevrijdingsfeest', zegt secretaresse Appie Guichelaar.

      Meppeler Courant,

      Het bestuur van MSC heeft woedend gereageerd op het feit dat de scoutingcommissie van Alcides geprobeerd heeft linkerspits Hajo van der Helm over te halen van club te veranderen. Voorzitter Reinder Teijken heeft geen goed woord over voor de 'ronselpraktijken' van de zustervereniging.

      Meppeler Courant,

      De bijeenkomst [...], die werd georganiseerd door onze Werkgroep Genealogie in samenwerking met [...] de afdeling Overkwartier van Gelre (O.V.G.) van de Nederlandse Genealogische Vereniging (N.G.V.), diverse andere zusterverenigingen en tal van individuele onderzoekers uit binnen- en buitenland.

      http://www.maas-enswalmdal.nl/,

      Het stuk zit er goed in bij de acteurs want zij hebben het al twee maal eerder gespeeld bij zusterverenigingen in Drachten en Zwolle.

      Meppeler Courant,