zuurstofbar


zuurstofbar 1.0

afbeelding

Bron: fugutabetai_shyashin
( CC BY-NC-SA 2.0 )

(eten, drinken en genotmiddelen)

bar waar je via een zuurstofmasker zuurstofshots kunt krijgen

Betekenisbetrekking


metonymie
Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zuurstofbar…

is een bar; is een drinkgelegenheid

  • [Wijze] biedt klanten zuurstofshots via een apparaat dat zuurstof uit de lucht filtert en die in flesjes met gedestilleerd water en etherische oliën terecht laat komen waaruit de zuurstof vervolgens via een zuurstofmasker of een soort waterpijp ingeademd kan worden

    Algemene voorbeelden


    In de Future Shops van de Bijenkorf komen geen zuurstofbars, omdat er medische bezwaren aan kleven. [...]. Omdat het ademen van de pure zuurstof (96%) gevaar kan opleveren voor bijvoorbeeld hart- of longpatiënten, schrapt de Bijenkorf deze plannen.

    https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/1999-08-07/edition/null/page/6?query=zuurstofbar,

    In de door uitlaatgassen verstikte Thaise hoofdstad Bangkok is onlangs een zuurstofbar geopend.

    de Volkskrant,

    Combinatiemogelijkheden


    in voorzetselgroep


    • in de zuurstofbar
    • met een zuurstofbar
    • de eigenaar van de zuurstofbar

    Klanten ademen in een warenhuis in de Japanse hoofdstad Tokio via een glazen masker zuivere zuurstof in. In de zuurstofbar kost een dosis van drie minuten 100 yen (f 1,40). Men kan ook nog kiezen tussen munt- of koffiegeur. Deze zuurstofshots voorzien in een sterk groeiende behoefte naar zuivere lucht in Japan.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:011001022:mpeg21:a0312,

    De nieuwe club IQ, die in maart aan de Nieuwezijdsvoorburgwal in Amsterdam de deuren opent voor publiek, komt met een aantal nieuwe dingen, die nog niet eerder in Nederland zijn geïntroduceerd. Het wordt de eerste club met een zuurstofbar. De eerste club die alleen toegankelijk is voor een zeer select glamourrijk gezelschap.

    News.nl,

    Hij inhaleert diep, kijkt de eigenaar van de zuurstofbar hoopvol aan alsof hij onmiddellijk effect verwacht en neemt als dat uitblijft een slok van zijn bruisend bronwater met Japanse kruiden.

    De Limburger,