zwarttanker


zwarttanker 1.0

iemand die tankt zonder te betalen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zwarttanker…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] tankt brandstof bij een benzinepomp zonder te betalen

    Algemene voorbeelden


    Slechts een paar procent van alle zwarttankers wordt gepakt, ook al zijn er videobeelden van. Dat is ook geen wonder want alle agenten staan bonnen uit te schrijven. Iets dat hun dagtaak lijkt te zijn geworden. De politie dient en beschermd niet langer maar perst de bevolking geldt uit hun zak. Die zwarttanker heeft iets verderop netjes een bekeuring gekregen omdat hij 3 km te hard reed.

    http://www.youtube.com/all_comments?threaded=1&v=1QJNWMPsgeY,

    Tanken zonder te betalen. Drie op de vier pomphouders krijgen er jaarlijks mee te maken. Ondanks alle camera's en andere beveiligingsmaatregelen. Groenewegen en Partners kan ervoor zorgen dat uw financiële schade tot een minimum wordt beperkt. In samenwerking met de Rijksdienst voor het Wegverkeer kunnen we snel autokentekens opvragen en de eigenaar traceren. Binnen 48 uur krijgt de 'zwarttanker' een ingebrekestelling in de brievenbus en zo kan de openstaande benzinerekening alsnog worden geïncasseerd.

    http://groenewegen.com/producten-en-diensten/doorrijders/

    Ze hebben anders wel een "zwart"tanker gepakt op de A15 gisteren! Hij was pas 13 minuten bij het pompstation vertrokken.

    http://forum.fok.nl/topic/396199/2/25,

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • in de kraag grijpen

    De politie moet de zwarttanker in de kraag (kunnen) grijpen.

    http://motor-forum.mobi/forum/list_message/2403284,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: aan

    • een zwarttanker aan de pomp

    Voor de Friese benzinestationhouders vormt het zwart tanken geen probleem waar ze wakker van liggen. Hier en daar komt het wel eens voor dat een automobilist bij een selftank-station de tank volgooit en zonder af te rekenen wegrijdt, maar een algemeen voorkomend vergrijp is dat toch niet. [...]. Naar een schatting van de heer Bert Soesbeek van het station krijgt hij zo ongeveer eens per maand een zwarttanker aan de pomp.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010622385:mpeg21:a0240,