zwemclub


zwemclub 1.0

sportclub waar de zwemsport beoefend wordt; zwemvereniging; ook: de gezamenlijke leden van zo'n club

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zwemclub…

is een club

      Algemene voorbeelden


      Naast het zwemmen gaat de zwemclub een aantal nevenactiviteiten organiseren: maandag 27 juni: vlegel hangen; dinsdag 28 juni jazzballet onder leiding van Esther Thijs; woensdag 29 juni: stuiver duiken; donderdag 30 juni: spelletjescircuit.

      Meppeler Courant,

      Het was voor het eerst dat deze zwemclubs elkaar in wedstrijdverband ontmoetten.

      Meppeler Courant,

      Een groot aantal Dievernaren wenst het zwembad te behouden en loopt zich het vuur uit de sloffen. Terecht, want wie wil niet af en toe een baantje trekken en wie misgunt zwemclubs hun accommodatie?

      Meppeler Courant,

      In 1964 nam een hernieuwde ploeg, onder voorzitterschap van de dertigjarige Hubert Beke, het roer over en probeerde met enkele vernieuwende initiatieven de zwemclub verder te profileren.

      http://vzg.polodude.be/vzg/?c=historiek,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • de plaatselijke zwemclub

      Een beetje zenuwachtig gaan we om 19h30 een bomvol cafetaria binnen, na wat rondvraag blijkt dat de "mannen van Bonito" pas iets voor 21h00 gaan komen, wachten dus tussen een hele hoop zwemmers van de plaatselijke zwemclub.

      http://www.swnautica.be/duiken/Duikcursus/D1content.htm

      • de Alphense zwemclub
      • de Drentse zwemclub
      • de Meppeler zwemclub

      Met de 14 andere Drentse zwemclubs kwam SG de Reest naar Smilde om de verschillende 100 meter-slagen te doen.

      Meppeler Courant,

      Jan van der Akker uit Beilen, in het dagelijks leven leider van een werkvoorzieningsschap, stopt al vier jaar zijn hele ziel en zaligheid in het trainerschap van de Meppeler zwemclub.

      Meppeler Courant,

      Dat het NK in Alphen werd gehouden, had alles te maken met het 75-jarig jubileum van de Alphense zwemclub AZC.

      http://www.tref.nl/alphenzh/azc/,

      met ander, nevengeschikt substantief


      ( Meestal samengetrokken tot zwem- en poloclub.)
      • zwemclub en poloclub

      In 1961 is Zwem– en Poloclub Stolwijk opgericht. In 2011 hebben we dan ook op een feestelijke wijze ons 50- jarige bestaan gevierd. De vereniging telt momenteel ca. 100 leden.

      http://www.zwemenpoloclubstolwijk.nl/

      Zwem- en poloclub de Calthorne uit Diever zit nog even in de wachtkamer waar het gaat om een vervangende zwemaccommodatie.

      Meppeler Courant,

      met eigennaam


      Laat het vooral duidelijk zijn: BRABO is geen fusieclub, maar een samenwerkingsverband tussen 7 Antwerpse clubs: Antwerpse Zwemclub Scaldis, Merksemse Zwemvereniging, Zwemclub Olympic Antwerpen, Zwemclub Schoten, Sorghvliet Zwemclub Hoboken, Zwemclub Iloka Kapellen en Sport Vereniging Aartselaar Zwemmen.

      http://adsolutions.braboswim.com:2081/wieisbrabo.htm#Wat%20in%20andere%20sporten%20(nog)%20niet%20kon,%20is%20wel%20gelukt%20in%20de%20zwemsport!

      Diever Zwemclub ZPDC in Diever organiseert van 27 juni tot en met 1 juli de jaarlijkse zwemvierdaagse in het subtropisch zwemparadijs 'Aqua Tel' in Diever.

      Meppeler Courant,

      Dat de zwemtrainingen sinds een paar weken weer zijn hervat na de vakantie en de organisatoren niet rekenden op supertijden, was voor de pas bij haar nieuwe zwemclub PSV trainende Debby de Boer geen belemmering om een prima prestatie neer te zetten.

      Meppeler Courant,

      Zwemclub 't Tolhekke uit Steenwijkerwold met in hun gelederen Chong Woo Chiang uit Meppel en Debby en Mike de Boer uit Wanneperveen won voor de tweede keer de wisselbokaal.

      Meppeler Courant,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding