zwemfederatie


zwemfederatie 1.0

(sport en recreatie; watersport)

federatieve sportbond voor de zwemsport; zwembond
Ook gespeld met een hoofdletter als (onderdeel van een) eigennaam.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zwemfederatie…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      De internationale gewichtheffersfederatie wil - om het geschonden imago wat op te poetsen - een levenslange ban bij de eerste dopingovertreding, de atletiekfederatie houdt vast aan vier jaar en de zwemfederatie verdubbelde de straf bij een eerste overtreding van twee tot vier jaar.

      De Standaard,

      FINA organiseert (sinds 1973) onder meer de Wereldkampioenschappen zwemmen. In samenwerking met het IOC organiseert de zwemfederatie om de vier jaar de Olympische zwemkampioenschappen.

      http://nl.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9d%C3%A9ration_Internationale_de_Natation,

      In december 2011 kregen sportclubs aangesloten bij de Gezinssportfederatie, de Vlaamse Tafeltennisliga, de Voetbalfederatie Vlaanderen en de Zwemfederatie de kans om in te tekenen als pilootclub binnen het project "Multimove voor kinderen". De sportfederaties ontvingen in totaal 34 kandidaturen, een mooi resultaat!

      http://www.multimove.be/sportclubs,

      LZC (Leuven) heeft bij de zwemfederatie een aanvraag ingediend om in 2013 een module waterpolo-initiator te organiseren in Leuven. LZC heeft ongeveer een acht kandidaten voor de module.

      http://www.rscm.be/rscm-waterpolo/,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • de Amerikaanse zwemfederatie
      • de Australische zwemfederatie
      • de Duitse zwemfederatie
      • de Franse zwemfederatie
      • de Italiaanse zwemfederatie
      • de Vlaamse zwemfederatie
      • de Koninklijke Belgische Zwemfederatie

      De Duitse zwemster Astrid Strauss heeft zich gedurende de laatste week van februari in het diepste geheim onderworpen aan medische tests om te onderzoeken of haar lichaam het quotiënt van de hormonen testosteron/epitestosteron na het gebruik van alcohol abnormaal hoog opdrijft. Dat heeft de Duitse zwemfederatie gisteren bekend gemaakt.

      NRC,

      De rechtbank van eerste aanleg van Luik heeft de zwemmer Pholien Systermans gelijk gegeven in de zaak die hij aanspande tegen de Koninklijke Belgische Zwemfederatie. Systermans eiste het recht om in internationale competities zelf zijn zwemuitrusting te kiezen, nadat hij afgelopen augustus 1.500 euro boete kreeg omdat hij op het WK in Rome met een ander zwempak zwom dan dat van de officiële sponsor van de federatie (Speedo).

      http://www.hln.be/hln/nl/956/Meer-Sport/article/detail/1097186/2010/04/23/Systermans-wint-rechtzaak-tegen-Belgische-Zwemfederatie.dhtml,

      Het wereldwijde zwemkledingmerk Arena en de Italiaanse zwemfederatie hebben een sponsorschap overeenkomst gesloten van vier jaar. Als deel van het nieuwe partnerschap, dat duurt van januari 2013 tot december 2016 zal Arena onder andere de exclusieve technisch sponsor zijn van het nationale zwemmen, waterpolo, duiken, synchroon zwemmen, open water zwemmen en de reddingsteams.

      http://persberichten.tck-sports.nl/index.php?PageID=101&action=show&id=1694,

      De Vlaamse Zwemfederatie verneemt dat er bij sommige clubs vraag is om met een ploeg in te stappen in het recreantencriterium +16 jaar. De vraag komt hier vanuit verschillende hoeken, ex-waterpolo spelers die terug hun sport willen beoefenen of spelers die wat minder willen spelen en trainen of spelers die voor de eerste of reserveploeg uit de boot vallen.

      http://www.zwemfed.be/nieuws/kandidaat-om-een-recreatieve-waterpoloploeg-te-vormen-16-jaar

      De naam Speedo was in 1928 ontstaan toen de werknemers van de Australische breigoedfabrikant Macree Knitting Mills konden deelnemen aan een wedstrijd om een naam te verzinnen voor een badkledinglijn. De Australische zwemfederatie had de fabrikant daarom gevraagd.

      De Standaard,

      De Brit Mark Foster werd door de Franse Zwemfederatie (FFN) voor drie maanden geschorst wegens het gebruik van cannabis. Foster, die voor het Franse Cannes uitkomt, mag op Franse bodem aan kompetities noch trainingen deelnemen.

      De Standaard,

      "Het geeft grote bevrediging om aan te kondigen dat na een vierjarige afwezigheid, Arena opnieuw de officiële sponsor en technisch partner van de Italiaanse zwemfederatie zal zijn," vertelt Enrico Maria Tricarico, algemeen directeur van Arena Italië. "Vandaag de dag zijn we sponsor van vijftien van de beste zwemfederaties ter wereld, waaronder, zoals onlangs aangekondigd, de Amerikaanse zwemfederatie.

      http://persberichten.tck-sports.nl/index.php?PageID=101&action=show&id=1694,

      • de internationale zwemfederatie

      De 'World Swimming Coaches Association' (WSCA) eist dat er snel maatregelen genomen worden om dopinggebruik uit de zwemsport te bannen. Anders dreigt de vereniging ermee de internationale zwemfederatie Fina te boycotten. Ongeveer 500 beroepscoaches uit 40 landen zijn aangesloten bij de WSCA.

      De Standaard,

      De internationale zwemfederatie besliste om vanaf september een land twee jaar te schorsen, als er vier dopingovertredingen voorkomen in een periode van twaalf maanden.

      De Standaard,

      De Internationale Zwemfederatie FINA heeft in een persbericht laten weten dat Lance Armstrong dit weekend niet mag meedoen aan de Masters South Central Zone Swimming Championships in het Texaanse Austin.

      http://www.hln.be/hln/nl/1297/Doping-In-Wielrennen/article/detail/1608900/2013/04/04/Internationale-Zwemfederatie-laat-Armstrong-niet-zwemmen.dhtml,

      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: van

      • de zwemfederatie van Equatoriaal Guinee
      • de zwemfederatie van Niger
      • de zwemfederatie van de Oekraïne

      Op uitnodiging van het Ministerie van Sport en de Zwemfederatie van Oekraïne is op 17 mei 2011 een presentatie verzorgd door 2521 Gewoon Zwemmen. De komende jaren wil de Oekraïne een inhaalslag maken op het gebied van haar sportinfrastructuur en dus ook haar zwembaden.

      http://www.2521gewoonzwemmen.nl/?t=nl&p=&s=0&item=22,

      Issaka is een tuinman uit Niger, die pas drie maanden geleden met de roeisport begon. Meestal moest hij trainen in houten vissersbootjes. Eigenlijk was hij tot voor kort een zwemmer, maar de zwemfederatie van Niger gaf hem de opdracht het als roeier te proberen.

      http://www.hln.be/hln/nl/1306/Londen-2012/article/detail/1479097/2012/08/01/Extreem-trage-roeier-opnieuw-held-van-het-publiek.dhtml,

      De zwemfederatie van Equatoriaal Guinee werd pas begin 2000 opgericht, en telde op het moment van de Olympische Spelen zeven leden.

      http://www.splinternet.be/Archief/0102/Crescendo/Archief/Crescendo3/Sport/GDV%20zwemmers.htm

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen