zwerverspension


zwerverspension 1.0

((vooral) in Nederland)

pension voor daklozen en thuislozen; pension voor de opvang van mensen zonder vaste woonplaats of verblijfplaats; pension voor zwervers

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zwerverspension…

is een pension

      Algemene voorbeelden


      Euforie over totstandkoming zwerverspension De Cocon. Dankzij een politieke vondst van D66-fractieassistent Wimar Jaeger werd een voor onmogelijk gehouden oplossing bedacht. Onder leiding van de van elders ingehuurde Kitty Penninga zouden de bewoners en De Cocon samen alle pijnpunten op tafel leggen en zo mogelijk wegwerken. Tot na de zomer werd zeer intensief gepraat. En vorige maand kwam er witte rook.

      http://wimarjaeger.nl/in-de-media/euforie-over-totstandkoming-zwerverspension-de-cocon/,

      In Rotterdam is maandag een commercieel zwerverspension voor jongeren geopend. Een kamer kost 2250 gulden per maand, maar de jongeren hoeven maar 650 gulden te betalen op voorwaarde dat ze maandelijks bij een stichting nieuwe stappen naar een gestructureerd leven zetten.

      https://groups.google.com/forum/#!msg/soc.culture.netherlands/76Dk9iVIqsk/V8dNXjUW-qcJ,

      Zwerverspension Amsterdam blijft voorlopig open. Het Amsterdamse pension Zeezicht voor zwerfjongeren blijft in elk geval tot het einde van dit jaar open. Het ministerie van WVC en de gemeente Amsterdam betalen gezamenlijk de schuld, die inmiddels was opgelopen tot zeven ton.

      http://www.digibron.nl/search/detail/012df43f15dfd92d7816212b/zwerverspension-amsterdam-blijft-voorlopig-open,