ADHD-kind


ADHD-kind 1.0

kind met ADHD; kind met een Attention Deficit Hyperactivity Disorder

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ADHD-kind…

is een kind; is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een kind met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)

    Hoofdsemagram: kind


    Algemene voorbeelden


    Tijdens de kleuterjaren zal het ADHD-kind zich onderscheiden van andere kinderen. Het struikelt meer en is opvallend onhandiger. Het kind heeft moeilijkheden met fietsen en andere evenwichtsoefeningen. Ze stoten vaker iets om. Als het kind een uitbrander krijgt, snapt het meestal niet waarom. Deze kinderen kunnen ook heel veel vragen van hun ouders: ze blijven doorzeuren als ze iets willen, ze vragen veel aandacht en hun nieuwsgierigheid naar de omgeving is vaak niet te verzadigen.

    http://www.cultuurschok.be/petra/adhd/

    Het ADHD-kind heeft een omgeving nodig die hem de consequenties van zijn gedrag op een presenteerplaatje aanbiedt. Er moet iemand zijn die van tevoren bedenkt wat er allemaal zal kunnen gebeuren en die alvast maatregelen neemt om missers te voorkomen. Als er een examen aankomt, zal een ADHD'er zijn boeken pas openen als het veel te laat is. Het is dan beter om samen met hem van tevoren een programma te maken over welke stof op welke dag behandeld moet worden.

    http://lijfenleven.clickx.be/Public/logopedie/print_n030903_010113-16.asp

    "We hebben wel eens een ADHD-kind gehad dat in de groep veel (gedrags)problemen gaf, maar zich bij het voorlezen supersociaal gedroeg en erg lief was voor zijn leesvriendje."

    Reformatorisch Dagblad,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding