EU-beleid


EU-beleid 1.0

(politiek en bestuur)

beleid dat door de EU gevoerd wordt en dat door de Europese Commissie ten uitvoer wordt gebracht
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het simplex beleid.
Zie ook : beleid

Semagram (extra betekenisinformatie)


EU-beleid…

is beleid

  • [Handelende persoon] wordt gevoerd door de EU en door de Europese Commissie ten uitvoer gebracht

    Hoofdsemagram: beleid


    Algemene voorbeelden


    Onze derde hoofdconclusie luidt dat er maar beperkt zicht bestaat op de mate waarin de doelen van EU-beleid worden bereikt. De Europese Commissie geeft geen volledig overzicht van de resultaten en effecten van het EU-beleid, en de activiteitenverslagen van de directoraten-generaal van de Commissie bevatten hierover ook weinig informatie. In Nederland is het inzicht in effecten van EU-beleid eveneens beperkt. We zien dit onder andere bij het EU-beleid ter bestrijding van namaakgoederen.

    http://www.rekenkamer.nl/Actueel/Onderzoeksrapporten/Introducties/2010/02/EU_trendrapport_2010,

    Immers, de gevolgen van scrapie kunnen ook voor een bedrijf met minder dan tien ooien zeer ingrijpend zijn daar alle gevoelige schapen en alle geiten afgevoerd zouden moeten worden. Op het laatste moment heeft het ministerie van LNV een overgangstermijn aan de regeling toegevoegd die schapenhouders met minder dan tien ooien uitzondert. Als belangrijkste redenen noemt LNV het feit dat Nederland vooruit wil lopen op het EU-beleid door vanaf 1 juli 2004 het gebruik van ongevoelige rammen verplicht te stellen in plaats van 1 januari 2008.

    http://www.nlto.nl/sectoren/schapen/schapen.htm,

    Bij het verlenen van steun aan de investeringen wordt volop ingespeeld op de doelstellingen van het EU-beleid zoals extra aandacht voor de diversificatie van de activiteiten op het land- en tuinbouwbedrijf en voor investeringen die een duurzame productie toelaten.

    http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/landbouw/publicaties/beschrijvendebrochures.html,

    Gratis vervoer België uit protest tegen EU-beleid. In België is maandag het reizen met bus, tram en metro gratis. De vakbonden protesteren hiermee tegen het beleid in de Europese Unie om het openbaar vervoer steeds verder te liberaliseren.

    Haarlems Dagblad,

    Fundamentele geweldpreventie veronderstelt dus het coherent EU-beleid gericht op duurzame ontwikkeling waarvoor geheel dit memorandum pleit.

    www.ngoforum.be/downloads/Nederlands/ NoordZuid/MemorandumNZcoalitie.doc,

    Dat betekent dat het EP een gelijke stem heeft, samen met de twee andere instellingen over hoe en in welke vorm de voedselhulp van de EU zal worden besteed, over het EU-beleid voor de tropische wouden, over de EU-uitgaven voor mensenrechten, enz.

    http://www.wereldwijd.be/archief/9903-023.htm,

    Labour-leider Alfred Sant (48) wil Malta's aanvraag terugtrekken. Meteen belooft hij ook de btw, fundamenteel voor lidmaatschap, af te schaffen. Volgens hem zijn de EU-richtlijnen niet toepasbaar op een klein land en zal het EU-beleid de prijzen omhoog jagen.

    De Standaard,

    Comitologie. Begrip dat verwijst naar de werkzaamheden van de verschillende comités die erop toezien dat de Europese Commissie het EU-beleid ten uitvoer legt.

    http://www.europese-beweging.nl/3gebruik/meerwt3/meerwt3.htm

    Verder financiert het fonds onderzoek naar de effecten van EU-beleid op de welvaartsverhoudingen tussen verschillende regio's.

    http://www.europese-beweging.nl/3gebruik/meerwt3/meerwt3.htm

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen