HFT


HFT 1.0

(business, economie en financiën)

(Engels) high-frequency trading, vorm van speculatieve of volgens sommigen ook manipulatieve beurshandel waarbij computerprogramma's razendsnel reageren op beursontwikkelingen en orders voor financiële transacties plaatsen; flitshandel
Ook gespeld als high frequency trading en ook wel verklaard als high frequency trade.

Semagram (extra betekenisinformatie)


HFT…

is handel

      Algemene voorbeelden


      High frequency trading (HFT) is een methode om op technologisch geavanceerde wijze bepaalde korte-termijn handelsstrategieën te implementeren, maar het is geen zelfstandige handelsstrategie op zichzelf. De strategieën die bij HFT worden ingezet (market making, arbitrage) zijn op zich niet nieuw. Wel maakt HFT het mogelijk om deze tot in hun uiterste consequenties door te voeren. Hieruit volgt dat het daadwerkelijke gedrag van marktpartijen die gebruikmaken van HFT het toezichtoordeel over HFT dient te bepalen: zolang men legitieme strategieën inzet, dienen zij net zo behandeld te worden als andere marktdeelnemers.

      http://www.afm.nl/~/media/files/rapport/2010/toepassing-hft-op-europese-markten-afm.ashx,

      Technologische innovaties en significante veranderingen in de macro- en microstructuur van het Europese financiële marktlandschap hebben in de afgelopen jaren bijgedragen aan een sterk groeiende aanwezigheid van high frequency trading (HFT) op Europese handelsplatformen. Recent is HFT sterk in de belangstelling komen te staan van een brede groep marktparticipanten (waaronder institutionele en retail beleggers), toezichthouders, media, en de politiek.

      http://www.afm.nl/~/media/files/rapport/2010/toepassing-hft-op-europese-markten-afm.ashx,

      HFT wordt in de Nederlandse media soms ook wel aangeduid als "flitshandel". Dit is een verwarrende term, aangezien deze ten onrechte een verband legt met "flash trading". Flash trading is echter geheel iets anders dan HFT, namelijk een handelsprivilege dat bepaalde Amerikaanse handelsplatformen tegen betaling aan bepaalde marktpartijen verlenen, waarbij deze in staat gesteld worden een fractie eerder dan andere marktpartijen in het orderboek te kijken en hierop te reageren.

      http://www.afm.nl/~/media/files/rapport/2010/toepassing-hft-op-europese-markten-afm.ashx,

      High Frequency Trading (HFT) in financiële instrumenten is niet langer beperkt tot de aandelenmarkt. Snelle computergestuurde systemen worden steeds vaker gebruikt voor handel in obligaties, buitenlandse valuta en derivaten. Centraal staat het gebruik van computergestuurde systemen en algoritmes die het mogelijk maken om razendsnel korte prijsverschillen, die soms slechts milliseconden bestaan, te exploiteren.

      http://www.ftm.nl/copypaste/high-frequency-trading-vloek-of-zegen.aspx,

      Ook op de Nederlandse beurs worden diverse fondsen gerund via HFT. Een kenmerkend voorbeeld vind ik dan bijvoorbeeld ING. Een populair fonds bij de particuliere belegger, dus velen komen er mee in aanraking.

      http://www.iex.nl/Forum/Topic/1285746/1/High-Frequentie-Trading-HFT.aspx,

      Bij flitshandel of high frequnecy trade (hft) kunnen in zeer korte tijd grote hoeveelheden aandelen, obligaties en andere financiële producten worden verhandeld door computerprogramma's die sneller orders plaatsen dan mensen kunnen denken.

      de Volkskrant,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen