IT-industrie


IT-industrie 1.0

(ICT)

deelgebied van de industrie op het gebied van de informatietechnologie (IT); industrietak, bedrijfstak van de IT

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een IT-industrie…

is een industrie

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de industrie van de informatietechnologie (IT)

    Algemene voorbeelden


    De IT-industrie, aangevoerd door Microsoft, staat lijnrecht tegenover wetenschappers, militairen en zelfs de Amerikaanse overheid in een groot juridisch gevecht over dubieuze patenten.

    http://www.vbds.nl/tag/it-industrie/,

    Om tot de kern door te dringen, kan een relatie gelegd worden naar de verschillen die er zijn in maateenheden. Er zijn bouten en moeren in inches en in mm, waarbij een Europese sleutel niet perfect past op een bout of moer met een Engelse maat. De IT-industrie is er dus weer in geslaagd om niet te leren van de fouten die al gemaakt zijn binnen de 'traditionele industrieën'.

    http://www.array.nl/release/artikelen/1999/8_Hoogenboom_componentenaanpak2.pdf,

    Steve Ballmer, de baas van Microsoft, is van mening dat ondanks de economische crisis in de VS de IT-industrie gezond is.

    http://www.pcmweb.nl/nieuws/microsoft-baas-it-industrie-nog-steeds-gezond,

    Maar er is nog hoop voor allen die vanwege latrinevrees niet naar hun werk durven, zo meldt de Amerikaanse krant de San Jose Mercury naar aanleiding van het onderzoek. De om werknemers verlegen IT-industrie zal ongetwijfeld op deze gevoelens inspelen, voorspelt de krant uit Silicon Valley half serieus. Het kan nooit lang meer duren voordat privé-toiletten op de Amerikaanse werkvloer even normaal worden als de lease-auto en optieregeling.

    de Volkskrant,

    Door een strenge gedragscode, met onder andere een absoluut verbod op financiële betrokkenheid bij de IT-industrie, garanderen de IT-makelaars onafhankelijkheid en onkreukbaarheid.

    http://www.slijk.nl/Publicaties/tijdbom.htm,

    Zulke activiteiten vinden we vooral in de Verenigde Staten, waarbij RD-projecten doorgaans worden geïnitieerd vanuit de afdelingen 'computer science' van de grotere universiteiten, met een zeer aanzienlijke betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven (d.w.z. de IT-industrie).

    http://www.onlineconferentie.nl/

    Elk van de modellen levert de IT-industrie de mogelijkheid componenten te gebruiken op de manier waarop de autofabrikant doet, dus een applicatie ontwikkelen door het samenbrengen van een selectie componenten.

    http://www.array.nl/release/artikelen/1999/8_Hoogenboom_componentenaanpak2.pdf,

    De IT-industrie kan een bijdrage leveren aan het verlagen van 98% van de CO2-emissies in geïndustrialiseerde- en ontwikkelingslanden. Onderzoek toont aan dat de IT-branche verantwoordelijk is voor ongeveer 2 procent van de totale wereldwijde CO2-uitstoot.

    http://www.consultancy.nl/rapporten/atos-consulting/atos-origin-it-the-key-to-a-sustainable-world

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • bezighouden (met)
    • groeien
    • inkrimpen

    Echter, vandaag de dag is de IT-industrie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van gereedschappen om systemen te creëren, voornamelijk bezig deze volwassen te maken, dat wil zeggen het eenvoudiger maken van het toepassen van componenten. Daarmee wordt de weg geopend voor bijna iedereen om toepassing van CBD te overdenken.

    http://www.array.nl/release/artikelen/1999/7_Hoogenboom_componentenaanpak1.pdf,

    Als de IT-industrieën weer willen groeien en weer rendabel willen worden, moeten ze eerst en vooral inkrimpen.

    http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DST07092001_096,

    Wilbert Kieboom, directeur Atos Origin Noord-Europa, blijft erbij: de it-industrie groeit. "We zitten in een vragende markt. De schaarste aan personeel stijgt."

    http://www.computable.nl/artikel/achtergrond/ictbranche/1347045/2379258/wilbert-kieboom-hoezo-stagnerende-itindustrie.html,

    met adjectief ervoor


    • de huidige IT-industrie
    • een bescheiden IT-industrie
    • een eigen IT-industrie

    De discussies over hergebruik en flexibiliteit zijn zo oud als de huidige IT-industrie.

    http://www.array.nl/release/artikelen/1999/7_Hoogenboom_componentenaanpak1.pdf,

    Deels teleurgesteld in de Nederlandse desinteresse voor een weliswaar bescheiden eigen IT-industrie, deels economisch gedwongen door de prijsval van kwalitatief hoogwaardige PC-componenten, zochten Romein en Hetzenauer naar een uitweg om de prijs-prestatie verhouding van de Tulip PC hoog te houden en tegelijkertijd de rentabiliteit te verbeteren.

    http://www.computable.nl/artikels/archief8/d16ra8kz.htm,

    • de Nederlandse IT-industrie

    Het verplaatsen van softwareproductie naar lage-lonenlanden, vormt geen bedreiging voor werkgelegenheid in de Nederlandse IT-industrie. Dit zegt P.J., consultant bij GPI Consultancy in Rotterdam.

    http://www.computable.nl/artikel/achtergrond/development/1331345/1277180/goedkope-arbeid-geen-bedreiging-voor-itsector.html,

    met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


    • stagnerende IT-industrie
    • vooruitstrevende IT-industrieën

    Kieboom: "Hoezo stagnerende it-industrie?" Hij stelt dat grote automatiseerders zonder mondiaal netwerk met offshorelocaties het natuurlijk moeilijk krijgen omdat veel opdrachten internationaal van aard zijn. Onder de kleinere ondernemingen (honderd tot duizend medewerkers) vindt nog een sanering plaats.

    http://www.computable.nl/artikel/achtergrond/ictbranche/1347045/2379258/wilbert-kieboom-hoezo-stagnerende-itindustrie.html,

    Israël heeft een van de meest vooruitstrevende IT-industrieën van de wereld.

    http://www.iphoneclub.nl/115416/onavo-iphone-app-reduceert-je-dataverkeer-voor-alle-apps/,

    in voorzetselgroep


    • buiten de IT-industrie

    De laatste tijd worden neugents ook voor een groot aantal toepassingen ingezet [...]. Er zijn ook toepassingen buiten de IT-industrie denkbaar: omdat een neugent afwijkingen in grote hoeveelheden gegevens kan ontdekken, zou financiële fraude makkelijker herkend en bestreden kunnen worden.

    NRC,

    • in de IT-industrie

    Opkomende economieën doen de landsgrenzen in de IT-industrie vervagen. Bedrijfsleven en overheden gaan de komende jaren meer en meer IT-diensten inkopen op de wereldmarkt. Dat althans voorspelt onderzoeksbureau Gartner.

    http://computerworld.nl/article/1173/landsgrenzen-in-it-industrie-verdwijnen.html,

    "Ik denk dat veel veranderingen die zich nu voordoen in de it-industrie terug te voeren zijn op deze verschuiving van de macht van aanbieder naar afnemer. De markt reageert hierop door het it-aanbod verregaand te standaardiseren."

    http://www.computable.nl/artikel/achtergrond/ictbranche/1354898/2379258/amerikaanse-denker-nicholas-carr-houdt-itindustrie-spiegel-voor.html,

    • uit de IT-industrie

    Het strategisch belang van informatietechnologie wordt zwaar overschat. Bedrijven moeten afstappen van het idee dat zij met hoge it-investeringen concurrenten kunnen aftroeven. Dit soort relativeringen, die Carr ook in zijn nieuwste boek 'Does it matter?' herhaalt, hebben hem flinke kritiek opgeleverd van niet de minsten uit de it-industrie.

    http://www.computable.nl/artikel/achtergrond/ictbranche/1354898/2379258/amerikaanse-denker-nicholas-carr-houdt-itindustrie-spiegel-voor.html,

    Bokma laat geen geöliede Oracle-organisatie achter. De personele organisatie rammelt, de licentie-verkopen en de resultaten staan onder druk en met de door hem persoonlijk bemachtigde mega-order bij de ABN/Amro gaat het niet echt 'van een leien dakje'. Bekenden uit de IT-industrie verwachten dat hij zich bij Gilde Investment Management een stuk beter in zijn vel zal voelen.

    http://www.computable.nl/artikel/achtergrond/ictbranche/1422942/2379258/offline-albert-bokma-hij-ploegde-voort.html,