Kleurrijk Elftal


Kleurrijk Elftal 1.0

(voetbal; sport en recreatie)

voormalig voetbalelftal waarin spelers van Surinaamse afkomst uitkwamen die actief waren in het Nederlandse betaald voetbal

Algemene voorbeelden


Het Kleurrijk Elftal werd in 1986 als gelegenheidsformatie opgericht door Sonny Hasnoe in Amsterdam.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kleurrijk_Elftal,

Hasnoe richtte in 1986 de Stichting Kleurrijk Elftal op, een instantie die eerst Stichting Integratie door Technisch Voetbal heette.

NRC,

Het Kleurrijk Elftal kwam in 1989 tragisch in het nieuws toen 15 van haar leden omkwamen als gevolg van de SLM-ramp. Hierna werd het stiller rondom het Kleurrijk Elftal, maar het team en de bijbehorende stichting bleven wel bestaan.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kleurrijk_Elftal,

Kort voor de landing in Zanderij, nabij de hoofdstad Paramaribo, crashte op 7 juni 1989 een DC 8 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Onder de honderdvijfenzeventig doden telde men elf profvoetballers uit de Nederlandse competitie, met het Kleurrijk Elftal onderweg naar een vakantietornooi in hun land van herkomst. Drie spelers overleefden de ramp: Raddijn de Haan, Edu Nandall en Sigi Lens (toen 25 en de sierlijke, snelle spits van Fortuna Sittard). Vier vaste leden van het Kleurrijk Elftal ontbraken op het vliegtuig: Stanley Menzo (eerder afgereisd), Steve Wasiman (eindronde met Volendam), Dean Gorré (met Jong Oranje op het tornooi van Toulon) en Simon Tahamata (sleutelbeenbreuk).

De Standaard,