Nederlands elftal


Nederlands elftal 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

nationale sportploeg van Nederland

Algemene voorbeelden


Het EK van 2016 vindt plaats in Frankrijk en start op 10 juni. De finale wordt gespeeld op 10 juli 2016 in Parijs. Voor het eerst nemen er 24 landen deel aan het EK 2016. Het Nederlands elftal heeft zich na een desastreus verlopen kwalificatiereeks niet kunnen plaatsen voor het EK.

http://www.meemetoranje.nl/ek2016/,

Er is niets dat ons nog bindt. Ja, die grijze zee hoogstens, springtij, maar dat hebben we ook al lang niet meer gehad. En als het Nederlands elftal speelt - één dag debiel doen met een oranje pruik en rood-wit-blauwe verf op je mik.

Morgenster, Jaap Scholten,

Het Nederlands elftal heeft zich nog niet eens gekwalificeerd voor het EK 2004 in Portugal, maar behoort volgens het wedkantoor William Hill desondanks bij de favorieten.

De Telegraaf,

Jan Zwartkruis, oud-bondscoach van het Nederlands elftal: "In de jaren zeventig hadden we topinternationals. Van Hanegem, Cruijff, Neeskens, noem maar op. Die konden heel veel zelf en klaarden moeilijke klussen mede door hun opofferingsgezindheid."

De Limburger,

Nog even en dan rekent het Centraal Planbureau niet meer alleen uit of er een nieuw kabinet mag komen, maar bepaalt het ook de winstkansen voor het Nederlandse elftal en ieder van zijn spelers.

NRC,

Bondscoach Bobby Gould heeft drie nieuwelingen opgeroepen voor de selectie van Wales, zaterdag in Cardiff de eerste tegenstander van het Nederlandse elftal in de kwalificatieronde voor de wereldtitelstrijd.

De Standaard,

Hoe verder het Nederlands elftal komt, hoe groter de manie wordt. Het behalen van de halve finale stuwt de verkoop van bijvoorbeeld Oranjevla omhoog.

Metro,

Het Nederlands elftal zal Ierland zaterdag met zijn karakteristieke vleugelspel bestrijden.

Algemeen Dagblad,

Selectie Nederlands elftal: Blind, Frank de Boer, Ronald de Boer, Overmars, Van der Sar, Seedorf, Van Vossen (Ajax), Bosz, De Goey (Feyenoord), Numan, Valckx (PSV), Bergkamp, Jonk (Inter Milan), De Kock (Roda JC), Roy (Nottingham Forest), Winter (Lazio Roma).

NRC,

Mocht het tot een schorsing van De Boer en Davids komen, dan zal de FIFA die vermoedelijk overnemen. Het Nederlands elftal verliest dan in één klap zijn aanvoerder en vice-aanvoerder.

de Volkskrant,

Mijn grote zorg van dit Nederlands elftal is, dat men coute que coute een systeem wil spelen waarvan ik me afvraag of onze spelers daarvoor wel zo geschikt zijn. Bij het Nederlands elftal zegt men: geen concessies, wij spelen 3-4-3. Ja, dan kan je niet Rijkaard en Wouters allebei opstellen.

NRC,

Als het Nederlands elftal op een groot toernooi een wedstrijd speelt, staan mensen op de Molukken midden in de nacht op om naar de televisie te kijken.

http://www.dlm.org/voc/nl/index0.html,

Het Nederlands elftal heeft zich voor ons aller ogen de laatste maand naar een wankel uitgangspunt voor het WK gestunteld.

Kan ik even langskomen?, Paul van Vliet,

Het Nederlands elftal heeft gisteravond in het Feyenoord-stadion Engeland met 2-0 verslagen en is daardoor een belangrijke stap dichter bij de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal gekomen.

NRC,

Voor Robbie van Erven Dorens kwam de ommezwaai te laat. Hij was op dat moment al zestien jaar international als golfspeler geweest, vaste keus in het Nederlands team. Zijn eerste interland speelde hij nog geen jaar na de hockeywedstrijd Laren 1-Nederlands Elftal.

Meppeler Courant,