WK-interland


WK-interland 1.0

interland die gespeeld wordt in het kader van een wereldkampioenschap (WK), hetzij in de kwalificatiereeks voor het eindtoernooi, hetzij tijdens het eindtoernooi zelf

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een WK-interland…

is een interland

 • [Toepassingsgebied of bereik] wordt gespeeld in het kader van een wereldkampioenschap

  Algemene voorbeelden


  De kortgejurkte meiden van Bavaria zijn gisteren tegen het einde van de WK-interland Nederland - Denemarken hardhandig Soccer City uitgezet, waarna ze urenlang zijn verhoord.

  Algemeen Dagblad,

  René Vandereycken selecteerde 25 namen voor de WK-interlands tegen Estland en Turkije.

  http://footballfun.skynetblogs.be/tag/FIFA,

  De meedogenloosheid van Materazzi zal door weinig spitsen worden gemist. Zijn laatste WK-interland blijft hierdoor de finale van het WK 2006, waarin hij met een doelpunt en het opstootje met Zidane een hoofdrol vertolkte.

  http://www.zuidafrika2010.net/index.php?option=com_content&view=article&catid=26:organisatie-wk-voetbal&id=212:wereldelftal&Itemid=52,

  Wat Rep - een mooie jongen met blonde lokken - bijzonder maakt is dat hij in 'alle' belangrijke wedstrijden scoort. Of het nu in de wereldbekerfinale thuis tegen Independiente (3-0) is, de finale van de Europa Cup in 1972 tegen Juventus (1-0) of in de WK-interland in 1978 tegen Schotland (2-3) waardoor Oranje nipt de poulefase overleeft; Rep scoort.

  http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=52341,

  Na vier dagen voorbereiding op Belgische bodem verlegde Georges Leekens het werkterrein van zijn Rode Duivels naar Wales. Om 17 uur gisterenmiddag reisde de bondscoach met achttien spelers af naar Cardiff, waar morgen een belangrijke WK-interland volgt.

  De Standaard,

  De komende wedstrijd, vanwege de naderende WK-interland tegen Denemarken op donderdag gespeeld, is thuis tegen Real Madrid.

  Meppeler Courant,

  De Limburger wilde niets kwijt over zijn bedoelingen in het vooruitzicht van de eerste WK-interland van de Rode Duivels op zaterdag 31 augustus tegen Turkije in het Koning Boudewijnstadion.

  De Standaard,

  Ook Marc Degryse behoort tot de achttien voor de WK-interland van zaterdag tegen Nederland.

  De Standaard,